cayman Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 Kolejny etap to szyba przednia i tylna. W pierwszej kolejności musiałem zrobić maskowanie ,czyli taśma maskująca , skalpel w rękę (po uprzednim wypiciu browara co by ręka nie dżaaała )i cięcie po obwodzie. Po tej żmudnej czynności ramki szyb psiknąłem semi gloss black C92 Gunze. Po zdjęciu masek z folii BMF wyciąłem paski ok. 1mm szerokości ,które będą imitować listwę chromową w uszczelce szyb. Po dobrych 4 godzinach pracy i walki z folią na zakrętach uzyskałem taki efekt. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 No to kozak. Skalpelem tak normalnie po szybce? Nie powoduje to powstania rysy na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, GTiStyle napisał: Skalpelem tak normalnie po szybce? Nie powoduje to powstania rysy na tym? Tak ,tak normalnie po szybce. Naklejam taśmę maskującą,dociskam po obwodzie zaostrzoną wykałaczką w linii podziału i z nie za mocnym dociskiem tnę ( zawsze używam nowego ostrza ) uważając ,żeby ostrze nie zjechało na bok. Edytowane 16 Grudnia 2021 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 Szyby gotowe ,to i trzeba było zrobić wycieraczki szyb. Tu z pomocą przyszedł zestaw waloryzacyjny od Hobby Design. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 Wycieraczki szyb wymalowane po koleji podkładem do metalu, czarnym połyskiem, ALC chrom i na koniec pióra liźnięte czarnym markerem i mały brzdąc ukończony. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 19 Grudnia 2021 Share Napisano 19 Grudnia 2021 Wspaniałe, zbieram szczenke z podłogi. 2-gie zdjęcie od dołu najbardziej mi się podoba. Chociaż ciężko wybierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Piękna robota Panie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 szyby wyszły rewelacyjnie ile dób polerowałeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 W dniu 20.12.2021 o 19:55, M.A.V. napisał: szyby wyszły rewelacyjnie ile dób polerowałeś ? Przy polerowaniu kasty ??? Dobre dwie godziny na matowaniu i godzinka na polerowaniu pastami. To efekt jednego wieczoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Popatrzyłem na swoj model, na Twoje zdjecia...... i weź sie ugryź...... Szok. Żeby mieć choć trochę Twoich umiejętności Edytowane 24 Grudnia 2021 przez jacek j 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 15 godzin temu, cayman napisał: Przy polerowaniu kasty ??? miałem na myśli oszklenie - ale skoro bez dodatkowej obróbki tak szyby wyglądają to znaczy że wyrób bazowy świetnej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 7 godzin temu, M.A.V. napisał: miałem na myśli oszklenie - ale skoro bez dodatkowej obróbki tak szyby wyglądają to znaczy że wyrób bazowy świetnej jakości To Tamiya to wyrób bardzo dobry,jedynie po paluchach przy pracy nad ramkami musialem przepolerować pastą Tamiya Finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Nie lubię was wam zawsze wszystko tak zajęliście wychodzi A po za tym piękny model ( jak zawsze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi