cayman Posted December 16, 2021 Author Share Posted December 16, 2021 Kolejny etap to szyba przednia i tylna. W pierwszej kolejności musiałem zrobić maskowanie ,czyli taśma maskująca , skalpel w rękę (po uprzednim wypiciu browara co by ręka nie dżaaała )i cięcie po obwodzie. Po tej żmudnej czynności ramki szyb psiknąłem semi gloss black C92 Gunze. Po zdjęciu masek z folii BMF wyciąłem paski ok. 1mm szerokości ,które będą imitować listwę chromową w uszczelce szyb. Po dobrych 4 godzinach pracy i walki z folią na zakrętach uzyskałem taki efekt. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTiStyle Posted December 16, 2021 Share Posted December 16, 2021 No to kozak. Skalpelem tak normalnie po szybce? Nie powoduje to powstania rysy na tym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted December 16, 2021 Author Share Posted December 16, 2021 (edited) 4 godziny temu, GTiStyle napisał: Skalpelem tak normalnie po szybce? Nie powoduje to powstania rysy na tym? Tak ,tak normalnie po szybce. Naklejam taśmę maskującą,dociskam po obwodzie zaostrzoną wykałaczką w linii podziału i z nie za mocnym dociskiem tnę ( zawsze używam nowego ostrza ) uważając ,żeby ostrze nie zjechało na bok. Edited December 16, 2021 by cayman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted December 17, 2021 Author Share Posted December 17, 2021 Szyby gotowe ,to i trzeba było zrobić wycieraczki szyb. Tu z pomocą przyszedł zestaw waloryzacyjny od Hobby Design. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted December 19, 2021 Author Share Posted December 19, 2021 Wycieraczki szyb wymalowane po koleji podkładem do metalu, czarnym połyskiem, ALC chrom i na koniec pióra liźnięte czarnym markerem i mały brzdąc ukończony. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CH123 Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Wspaniałe, zbieram szczenke z podłogi. 2-gie zdjęcie od dołu najbardziej mi się podoba. Chociaż ciężko wybierać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashato Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Piękna robota Panie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 szyby wyszły rewelacyjnie ile dób polerowałeś ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted December 24, 2021 Author Share Posted December 24, 2021 W dniu 20.12.2021 o 19:55, M.A.V. napisał: szyby wyszły rewelacyjnie ile dób polerowałeś ? Przy polerowaniu kasty ??? Dobre dwie godziny na matowaniu i godzinka na polerowaniu pastami. To efekt jednego wieczoru. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek j Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 (edited) Popatrzyłem na swoj model, na Twoje zdjecia...... i weź sie ugryź...... Szok. Żeby mieć choć trochę Twoich umiejętności Edited December 24, 2021 by jacek j 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 15 godzin temu, cayman napisał: Przy polerowaniu kasty ??? miałem na myśli oszklenie - ale skoro bez dodatkowej obróbki tak szyby wyglądają to znaczy że wyrób bazowy świetnej jakości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman Posted December 25, 2021 Author Share Posted December 25, 2021 7 godzin temu, M.A.V. napisał: miałem na myśli oszklenie - ale skoro bez dodatkowej obróbki tak szyby wyglądają to znaczy że wyrób bazowy świetnej jakości To Tamiya to wyrób bardzo dobry,jedynie po paluchach przy pracy nad ramkami musialem przepolerować pastą Tamiya Finish. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted January 6 Share Posted January 6 Nie lubię was wam zawsze wszystko tak zajęliście wychodzi A po za tym piękny model ( jak zawsze ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts