Barthass Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Wszystko ładnie, pięknie , ale czy nie zapomniałeś przypadkiem pomalowac przednich świateł?? No i jakieś anteny też by się przydały ... Z niecierpliwością czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Będą będą, na końcu. Pomaluje i anteny już mam wycięte - ale jestem świadom, że bym je 4 razy urwał po drodze. Właśnie wycinam drewno na podstawkę. I chciałbym powiedzieć... że... eee... pigmentowałem go w nocy... eee... nie jest tak źle... może jak się przemogę... to wrzucę fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Bałem się tych obić, a tu patrzę ładnie wyszły! Znacznie wg. mnie ładniej niż na almbulansie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Bardzo udany model jak na razie Odpryski z wyczuciem, wash taki jak ma być, no i sam temat ciekawy. Jak to jest że znów w ramach konkursu robisz bardzo udany i ciekawy model? ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 To nie konkurs To projekcik grupowy. Cieszę się, że się podoba. Podłubię trochę przy nim i podstawce dzisiaj - wieczorkiem coś wrzucę. Podstawka będzie raczej dość surowa - pustynna droga i brak figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Ah skrót myślowy, zwał jak zwał- niewyspany jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Yo! Bawimy się pigmentami, bawimy się olejami. Z fajnych "features [wym fi:czers]" warto wymienić: wstępnie zrobione odciski brudnych izraelskich buciorów i duuużo plam na płycie silnikowej. Nie wiem, jakoś mi się to podobało i narobiłem trochę. Na zbliżeniach rażą obicia wieży - muszę to koniecznie poprawić. Zacząłem też robić dioramkę. Mniej więcej na polu kwadratu. Boki z balsy - zabejcuje się i będą ładne. Trochę miękkie te drewno, ale łatwo się obrabia chociaż. Do środka styropian i wszystko pokryte chusteczkami z Wikolem. Na to pójdzie faktura gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Bardzo mi sie podoba ta zabawa z pigmentami, tak jakby piasek zostal w zaglebieniach pancerza. Bardzo ladne doznania estetyczne mam jak patrze na ten pojazdzik. Czekam na ciag dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Jak dla mnie lufa wydaje się zbyt czysta reszta jest A ślady butów są świetne, jak je zrobiłeś? Odciskałeś z figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 No fakt, lufę podbrudzę trochę, faktycznie coś na niej powinno być na wierzchu nieczystego. A odciski bucików robiłem tak, że spiłowałem na płasko podeszwę z jakiegoś starego figuranta od Dragona, maczałem w farbie olejnej artystycznej, lekko wycierałem i odciskałem. Trochę prób poszło, ale jakoś się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Dzięki, jutro sprawdzę jak się da przenieść ten patent do 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 BDB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 No i co fajne są pigmenciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Reggy, jak zrobiłeś, że pigmenciki zostały tylko w zagłębieniach? Naniosłeś tylko tam? Na sucho czy z sido???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2008 Wcierałem na sucho w lakier satynowy. Tym razem nie kombinowałem z sido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Czym zabezpieczałeś pigmenty, następną warstą sido czy lakieru ???? Pigmenty miga czy pastele ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2008 Czym zabezpieczałeś pigmenty, następną warstą sido czy lakieru ????Pigmenty miga czy pastele ???? No właśnie niczym nie zabezpieczałem - jakoś dotykam i nie zostają ślady. Lakier satynowy Vallejo w które były wcierane je dobrze trzyma. Niczym po pigmentowaniu nie pryskałem modelu. Pigmenty CMK, Mig'i będę miał pewno w przyszłym tygodniu ;D Na lufie sucha czarna pastela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Bardzo pozytywnie to wygląda. Mig'i będę miał pewno w przyszłym tygodniu ;D A jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Bardzo pozytywnie to wygląda. Cieszę się, że się podoba. Mam nadzieję, że na innych kolorach będzie mi też coraz lepiej wychodzić... Eksperymentuję z masą Vallejo White Pumice, mocną fakturkę daje - za mocną na piasek, raczej bardzo gruby żwir. Wrzuciłem trochę pokruszonego gipsu żeby były quasi-kamienie. Jutro zobaczymy jak to będzie wyglądało po malowaniu. Najwyżej się podsypie czymś delikatniejszym. Pooglądałem sobie fotki i na tej: widać, że gąski nie zapadają się w takie podłoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Fakturę piasku niemal idealnie odwzorowuje klej do płytek, najlepiej przeterminowany. Pryskasz podstawę wodą, posypujesz klejem, po wyschnięciu nadmiar strzepujesz i gotowe. Farbę przyjmuje dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Okej, chyba galeryjka. Nauczyłem się paru rzeczy. Przy modelu: -nie zapominać malować świateł (póki co zapomniałem) -kończyć obijanie gdy myślę, że mam już 2/3 obić -wyszło mi (tak mi się wydaje) pigmentowanie -wklejać równo antenki Przy podstawkach -balsę najpierw bejcować a potem kleić, bo wikol nie wchłania bejcy (przynajmniej mojej) -Vallejo White Pumice może imitować gruby żwir, nie piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Co tu dużo mówić szybko i sprawnie, choć to modernistyczny model to i tak dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Świetny ! Choć antenki nieco trącą myszką, w porównaniu do całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Wszystko ładnie, pięknie. Nie podobają się mi następujące rzeczy : -tak jak kolega przede mną wspomniał czyli anteny - światła -ja jednak postarałbym się o jakieś blaszki do tego Browninga na wieży - wygląda hmm, nienaturalnie -gąsienice A co mi sie podoba?? -oczywiście temat -weathering -podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi