tlb Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 Mam pytanie, czy lakier Z tematu tzn. Ts13 połysk współgra z tamiya panel line Accent color? A jeżeli nie, to jaki lakier błyszczącym w spray'u będzie ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 Z Panel Linerami Tamki to trzeba ostrożnie na każdym lakierze (ale błyszczący musi być). Najlepiej żeby był jak najbardziej trwały i dobrze wyschnięty a i tak lubi się wgryźć. Myśle, że lakier z puszki da radę. Kluczowe jest zwilżenie powierzchni white spiritem przed nałożeniem Panel Linera i bezzwłoczne usuniecie jego nadmiaru. Wtedy nie zostanie żaden ślad tam gdzie byśmy nie chcieli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 Idź pan w ...panel linerem. Kupiłem 2: czarny i brąz. Próbowałem ma tamce, sido, pactrze, gunze i akrylowym do podłóg oraz gloss pentart ( artystyczny) też na wodzie - żre się ze wszystkim, wyebe w kosmos... Brudny płyn to se zrobie z white spiritu i jakiejś farbki.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted December 10, 2021 Author Share Posted December 10, 2021 No właśnie kiedyś kupiłem ten panel line i użyłem go na vallejo, ale wyżarł lakier. Po prostu myślałem, że jak jedna firma to może zadziałać. W zasadzie tez robię z wash z white spirit i olei renesans Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts