pezetel Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Witam . Przedstawaim model z zestawu Blue Max . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Nie jestem fanem tego typu modeli, wolę samoloty z II wojny światowej ale ten jest świetny. Piekna czysta robota można tylko pogratulować zdolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Witam! Model bardzo fajny, choć jak dla mnie troszkę za czysty, zwłaszcza osłona silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Ja też bym go nieco przykurzył , bo rozumiem że maszyna z frontu Palestyńskiego PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 Model wykonałem "na czysto" z premedytacją . Z dwóch powodów : 1. oryginał służył w 150 Squadron R.F.C. w Salonikach - według nomenklatury brytyjskiej - Środkowy Wschód . Według źródeł w trakcie służby dolne powierzchnie - łacznie z kadłubem - były zamalowywane kolorem błękitnym , podobnym do późniejszego RAF Azur blue . Mnie osobiście nie spodobał się taki wzór malowania - takie moje fiksum dyrdum . Postanowiłem przedstwić samolot taki , jaki musiał wyglądać w chwili dostarczenia do jednostki , a więc "sztuka nówka" , nie przemalowny , bez odprysków lakieru na metalowych elemetach malowanych battleship gray i bez śladów zużycia na powierzchniach krytych płótnem . 2. znalazłem nieliczne tylko archiwalne fotki tego typu samolotu na necie . W zasadzie na żadnej nie widać intensywnego weatheringu -jedynie nieznaczne zacieki spod paneli znajdujących się z boku na kadłubie w przedniej częsci , no i spód kadłuba za silnikiem , gdzie intensywnie chlapało olejem . W tej sytuacji nie chciałem wymyślać sladów eksploatacji . Pozdrawiam i dziękuję za uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 No i gitara. Ładny, czyściutki szmaciak . Fajnie dobrałeś kolor reddish brown. Mieszałeś, czy też użyłeś autentyka? Natomiast faktycznie spód powinien być raczej niebieski, ale Twój wybór - ma się podobać przede wszystkim Tobie. Zresztą moim zdaniem ten CDL na płatach wygląda ładnie. Tak trzymać. zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Witam . Fajnie dobrałeś kolor reddish brown. Mieszałeś, czy też użyłeś autentyka? Użyłem Humbrola 70 . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzt Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Sliczne malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Witam raz jeszcze. Postanowiłem uzupełnić ten wątek o nieco lepsze zdjęcia . http://lh5.ggpht.com/Brewster64/SGpojwxD0DI/AAAAAAAAAGs/zdwT0EsK29M/s800/__2_0105.jpg' alt='__2_0105.jpg'> Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Piękna maszyna . Chociaż siedzę w odrzutowcach to chętnie zerkam na takie letadła, zwłaszcza tak precyzyjnie wykonane. Druga seria zdjęć przy dziennym świetle duzo lepsza. Jakim aparatem robiłeś zdjęcia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Witam. Wszystkie zdjęcia są zrobione analogową Minoltą 505si super. Przyznaję , że do pierwszej serii nie przyłożyłem się zbytnio . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi