Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Ciałko, po serii futuryzmów czas na coś bardziej realistycznego Malowanie będzie pudełkowe - wężyki mi się ostatnio bardzo podobują Pierwsze prace: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Bardzo fajny wóz. Jak się składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Jak to u Bronco: fajna szczegółowość ale momentami jednak upierdliwa Np. samo mocowanie kół (jedno) to sześć elementów razem ze sprężynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 A jakim aerografem nakładasz te wężyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Jeszcze nie nakładam, będę próbował Od samego początku (czyli już kilka lat), za namową kolegów, pracuję na ProconBoyu 289 (0,3) - baaaardzo uniwersalny aerek. Robiłem już nim wężyki na swojej IV-ce i na Brenie. Teraz przyszedł czas na „wypróbowanie” Iwaty HB-BH (0,2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 9 minut temu, Thalgonis napisał: Jeszcze nie nakładam, będę próbował Od samego początku (czyli już kilka lat), za namową kolegów, pracuję na ProconBoyu 289 (0,3) - baaaardzo uniwersalny aerek. Robiłem już nim wężyki na swojej IV-ce i na Brenie. Teraz przyszedł czas na „wypróbowanie” Iwaty HB-BH (0,2). Musisz mieć dobre farby ja maluję takie rzeczy Tamką i Iwata daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Od zawsze używam gunze i tamki Ostatnio próbuję także AK RC. Przy tym modelu użyję gunziaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Godzinę temu, Adamo722 napisał: Musisz mieć dobre farby A czemu? Nie wszystkie farby sprawdzą się w Iwacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Dalsze „upiększanie” wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Co on taki różowy. Położyłeś na czerwony biały kolor? Dziwnie to wygląda. Taki efekt chciałeś uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 takie foto robi moja idioten kameren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) 15 minut temu, Thalgonis napisał: takie foto robi moja idioten kameren Dziwne bo balans kolorów wygląda ok. Zielony nie jest przekłamany. Zdjęcia robisz z naturalną temperaturą światła co widać. Zdjęcia nie mają balansu kolorów złego ustawionego. Na mój gust to ten pojazd jest różowy w środku Najprościej by to sprawdzić to zrobienie zdjęcia z białą kartką obok. Wtedy będzie widać porównanie. Edytowane 22 Grudnia 2021 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, zaruk napisał: A czemu? Nie wszystkie farby sprawdzą się w Iwacie? Samemu trzeba doświadczalnie farby dobrać bo co się sprawdza na jednym aerografie nie zawsze wyjdzie na innym Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 7 minut temu, Adamo722 napisał: co się sprawdza na jednym aerografie nie zawsze wyjdzie na innym Bogu dzięki mam jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2021 ale fotel sprężynami do przodu? raczej Hans nie będzie zachwycony ... wklejone na opak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Nie jest na opak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Przyznaj się, że ten różowy odcień to wpływ anime. Konkurencyjny wątek z mangowymi nimfetkami myszkującymi po Panzer IV ma swoją siłę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Oparcie fotela jest wklejone odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Panowie, nie da się tego inaczej wkleić - dlaczego się upieracie nie widząc instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2021 zdjęcie do celu dyskusji fotel używany w większości pojazdów i wygląda tak samo w Sdkfz 250 czy 251... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Na 100 procent część d3 odwrotnie wklejona. Edytowane 22 Grudnia 2021 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2021 myślałem że może poduszka jest osobno i czasem jest tam skrzynka ale jednak nie ... zdjęcie dla celów dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 OK, OK. Już wszystko jasne. Danke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 Dzisiejsza „norma” wypracowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi