GreGG24 Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Ten model już dość długo chodził za mną, w końcu przyszedł czas, kiedy się za niego zabrałem. Izrael pozyskał w latach 50-tych kilkanaście śmigłowców typu UH-34 (dla niepoznaki oznaczonych cywilnym oznaczeniem S-58), kolejne śmigłowce zostały dostarczone z Niemiec, były to używane maszyny Bundeswehry. Model wykonałem w malowaniu z końca lat 50-tych, numer boczny 13 był trzecim śmigłowcem otrzymanym przez Izrael od producenta. Malowany farbami Mr Hobby i Tamiya, kalkomanie z zestawu Isradecal dla śmigłowców izraelskich. Na zdjęciach maszyny te są dość brudne, starałem się to odtworzyć, choć nie do końca jestem zadowolony. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamsky Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 Bardzo ładny model 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 No i kolejny do kolekcji. Brzydal okrutny ale wygląda fajnie . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 Elegancko! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts