FLECZER Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Z pewnym opóźnieniem ale jak zapowiedziałem tak się zjawiam. Początkowo chciałem dłubać tygryska ale będzie inna kicia. Jeszcze nie mam pomysłu na ten model. Mimo że pudełko kurzy się już kilka lat to folie z ramkami otworzyłem dopiero przed chwilą. Możliwe że będę robić koła z ugięciem. Mam też lufę z RB ale jeszcze nie zdecydowałem czy trafi do tego pojazdu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 Różowo nie jest. Plastik jest wrażliwy na uszkodzenia. Płyta silnikowa musi być przerobiona. Roden co prawda zadbał o detale ale zdjęcia i rysunki pokazują że są w niewłaściwym miejscu. Gdybym planował zagracić tył to może bym ta kwestię odpuścił ale tak nie jest. Muszę również przesunąć wypustki zabezpieczające wieżę przed wypadaniem z modelu. Są umieszczone w złym miejscu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Jestem na widowni. Jeśli kiedyś zrobię sobie odskocznię od lotnictwa na rzecz pancerki to Puma będzie drugim po PzIVF2, którą byłbym skłonny zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 ciekawy temat - powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 Jest widownia to od razu raźniej Stan na teraz. Muszę dokończyć płytę silnikową i spróbować podrasować trochę detale (klapki wizjerów itp.) Czeka mnie jeszcze największą mordęga związana z tą serią modeli. Zawieszenie. Detale są małe, plastik czarny i nieprzyjemny w obróbce. Lufa bez dwóch zdań wymaga substytutu. Jak zawsze są dwa wyjścia Metal z RB Albo wersja trochę ,,januszowa'' ale jak widać na załączonym zdjęciu panharda może się sprawdzić Ulepek z greenstuffu robi za pokrowiec Puma i jakaś krzyżówka z Luchsem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 Gdyby ta puma mi się nie udała to mam jeszcze kilka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Pumaholizm? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Pumaholizm? Raczej promocja jakaś musiała być Tak czy inaczej mam w składziku wszystkie ośmio kołowe pojazdy z rodena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi