Jump to content

Mig 21MF z KP

rtx
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich

Jako pierwszy model zakupiony jeszcze w CSH jakieś 15-18 lat temu. Wykonałem go najpierw w wersji pudełkowej w barwach czechosłowackich. Po jakichs 10 latach przemalowałem w kamuflaż egipski, a mniej więcej 2-3 lata temu wyremontowałem w barwy narodowe. Niestety jakość zestawu była mocno średnia, no a do tego malowałem przez pędzelkowanie, co niestety daje się zauważyć.

23d9553f7e3cbe44m.jpg

9fc1c15c3f5c3146m.jpg

ee104937266e2266m.jpg

e6e1d3a50ab614c8m.jpg

bf6aa7d6adc84ffdm.jpg

Edited by Guest

Na takich zdjeciach widac praktycznie wszystko. Moze nawet za duzo np. niedoskonalosci modelu KP. Chociaz pod wzgledem wymiarowym to podobno dobry zestaw.

Na polce prezentuje sie, z pewnoscia bardzo ladnie.

Po tylu przemalowaniach to wygląda całkiem fajnie. Mam ten model służył mi do treningu różnych łoszów. Faktycznie ten stary model z wypukłymi liniami najlepiej leży w planach. Jedynie co mi się nie podoba to stożek osłony radaru końcówka powinna być ostra a nie wyoblona. Jak masz jeszcze jakieś rury to dawaj do galeri.

Pozdrawiam

Jaka to skala?(wydaje mi się że 1:48 chyba) i jakiej to firmy wyrób?
Przeczytaj uważnie temat to znajdziesz odpowiedź na swoje pytania

Po tylu przemalowaniach to wygląda całkiem fajnie. Mam ten model służył mi do treningu różnych łoszów. Faktycznie ten stary model z wypukłymi liniami najlepiej leży w planach. Jedynie co mi się nie podoba to stożek osłony radaru końcówka powinna być ostra a nie wyoblona. Jak masz jeszcze jakieś rury to dawaj do galeri.

Pozdrawiam

Z tymi przemalowywaniami to niedokładnie tak. Po drugim kamuflażu zmyłem w zasadzie wszystko do gołego plastyku i robiłem od nowa. Pozdrowienia

Andrzej2 napisał:

Jaka to skala?(wydaje mi się że 1:48 chyba) i jakiej to firmy wyrób?

Przeczytaj uważnie temat to znajdziesz odpowiedź na swoje pytania

Sorrki mój błąd.

RTX to twój model jest już pełnoletni.

Tylko Jednym Błędem Jaki wykonałeś podczas Budowy Tego Wiernego dla Naszego Lotnictwa samolotu To to ,że Nr. Burtowe w Twoim Modelu 9801 - NIGDY nie słuzyły w Krzesinach . Ponieważ Taki nr BURTOWY miał tylko ZEGRZAŃSKI Mig-21bis 9801 . i to jest właśnie mój ukochany samolot z tym nr. Ponieważ Technikiem Był Mój tata I tej wersji z tym Nr. Mam pełno zdjec . ALE szczerze Mówiąc Bardzo ładnie Wykonałeś Ten Model Bardzo wielkie Gratulacje Dla Ciebie Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Przez chwilę myślałem, że to Sidewinder, dlatego spytałem. Dzięki za informację
Dobre skojarzenie!!! R-13 to radziecka kopia Sidewindera