Łukasz S. Posted June 30, 2006 Share Posted June 30, 2006 Mam takie pytanie odnosnie tych farb, jak sie nimi maluje, czy oplaca sie w nie zainwestowac . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondzior4 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Widzę że nikt nie odpowiedział jeszcze i żyjesz w niepewności.Ale te farby są dosyć dobre.Śmiało możesz malować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapToWny Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Po 7 latach dokończy model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zigihammer Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 nic więcej nie powiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolo303 Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Plusy: farby są absolutnie fenomenalne jeśli chodzi o twardość powłoki. Dają gładką fakturę, wybaczają błędy (trudno jest nimi zalać model) - pomalowałem nimi F-4 J w skali 1:32. Farby koniecznie muszą być naniesione na podkład (ja używam fine surfacera od tamiya + alclad 2 microfiller, gdzie wymagana jest płynna szpachla) Wady: totalnie nieekonomiczne, zużyłem 6 sztuk puszek na pomalowanie całego F-4 (plus wszystkie niezbędne części). Prawie niewidoczny preshading. Brak możliwości wykonania nimi postshadingu. Strumień farny jest szeroki, więc może stanowić wyzwanie próba nanoszenia poprawek na pomalowany już model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts