Łukasz S. Napisano 30 Czerwca 2006 Share Napisano 30 Czerwca 2006 Mam takie pytanie odnosnie tych farb, jak sie nimi maluje, czy oplaca sie w nie zainwestowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzior4 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Widzę że nikt nie odpowiedział jeszcze i żyjesz w niepewności.Ale te farby są dosyć dobre.Śmiało możesz malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Po 7 latach dokończy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 nic więcej nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolo303 Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Plusy: farby są absolutnie fenomenalne jeśli chodzi o twardość powłoki. Dają gładką fakturę, wybaczają błędy (trudno jest nimi zalać model) - pomalowałem nimi F-4 J w skali 1:32. Farby koniecznie muszą być naniesione na podkład (ja używam fine surfacera od tamiya + alclad 2 microfiller, gdzie wymagana jest płynna szpachla) Wady: totalnie nieekonomiczne, zużyłem 6 sztuk puszek na pomalowanie całego F-4 (plus wszystkie niezbędne części). Prawie niewidoczny preshading. Brak możliwości wykonania nimi postshadingu. Strumień farny jest szeroki, więc może stanowić wyzwanie próba nanoszenia poprawek na pomalowany już model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi