LuckyStrike Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z zestawem Panther Ausf D od Zvezdy nr. zestawu 3678. Jaki ten model jest w składaniu, jakość wyprasek itd? Ewentualnie jak się ma do Panter innych firm? Z góry dziękuję za każdą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 tania budżetowa i dostępna opcja. Inboxów masz sporo w necie. Spasowanie niezłe, trochę szpachli. Zależy czego oczekujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 A jak wypada w porownaniu do tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 In box Zvezda Panther D: In box Tamiya Panther D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Ja sklejałem, Uwagi- tak jak napisał enten. Efekt bardzo przyzwoity, a cenowo... Nie ma porównania z Tamiyą. No i gąsienice ogniwkowe, pracujące. Polecam! Edytowane 29 Stycznia 2022 przez rhinoceros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Pracujace w sensie ze gąsienice sie obracają? Przepraszam za takie pytanie ale z modelarstwa jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Do modelu Zvezdy i Tamiya dobrze jest dokupić metalową lufę, która wygląda zdecydowanie lepiej: np. RB-Model 35B06D 7.5cm KwK 42 L/70 - jak jest gdzieś jeszcze dostępna lub dwukrotnie droższą Aber. https://www.mojehobby.pl/zdjecia/3/2/3/24841_rd.jpg https://www.mojehobby.pl/zdjecia/2/2/0/22813_rd.jpg oraz siatki na silnik: Jak jesteś początkujący to bierz Zvezdę, jest tańsza i ma ogniwkowe gąsienice. Niestety gąsienice w tych modelach nie są ruchome - zawieszenie nie pracuje jak w modelach RC. Edytowane 22 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Ok, to korzystając z okazji zadam jeszcze jedno pytanie żółtodzioba. Tylko się nie śmiejcie. Po co kupować te fototrawione elementy skoro w zestawach już są plastikowe? Chodzi tu o to, że te elementy trawione lepiej znoszą chemię i weathering? Pytam zupelnie serio, nie trolluje nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Chodzi o ograniczenia technologiczne wykonania pewnych elementów. Z plastiku nie zrobisz cieniutkuch i precyzyjnych blaszek/siatek. Lufy RB śmiało możesz nie szukać. Po prostu nie ma już ich. Grille do modelu zvezdy to minimum ale na początek przygody z modelami to maksimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Chyba teraz wybiorę zZvezde, bo właśnie kończę stuga IV od Tamiya i jakaś odmiana i porównanie się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) 25 minut temu, LuckyStrike napisał: Ok, to korzystając z okazji zadam jeszcze jedno pytanie żółtodzioba. Tylko się nie śmiejcie. Po co kupować te fototrawione elementy skoro w zestawach już są plastikowe? Chodzi tu o to, że te elementy trawione lepiej znoszą chemię i weathering? Pytam zupelnie serio, nie trolluje nikogo Tak wygląda płyta nad silnikowa z elementami fototrawionymi: a tak bez: real foto Panther D Edytowane 29 Stycznia 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Ok, teraz rozumiem. To to jest za przeproszeniem "game changer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Nie lepiej takie tematy obrabiać w dziale pancerki? Nie każdy zagląda do technik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Wrzuciłem tutaj bo nie bardzo wiedziałem, który dział byłby odpowiedni, dosyć rozbudowane jest to forum i ma sporą ilość działów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 2 godziny temu, LuckyStrike napisał: Wrzuciłem tutaj bo nie bardzo wiedziałem, który dział byłby odpowiedni, dosyć rozbudowane jest to forum i ma sporą ilość działów... Pojazdy wojskowe. Warsztat. Zadajemy pytania otrzymujemy odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi