R+ Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 (edytowane) Dam relacje do mojego najnowszego modelu ale już go troche zrobiłem zanim sie zarejestrowałem na tym forum więc dam pare zdjęć tego co już zrobiłem i zdjęcia które ostatnio zrobiłem Edytowane 2 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Witaj ziomal. No kurde nie rob jaj i nie odsylaj nas gdzies tam....dawaj skrocenie tego co zrobiles do tej pory tutaj i ciagnij dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Ładnie Ci to idzie ale paski klinowe mogłeś pomalować matem. I tak jak mówi Okonek, przenieś całą relację tu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 2 Lipca 2006 Autor Share Napisano 2 Lipca 2006 No i mała przymiarka tylko na to forum żeby nie było że wszystkie zdjęcia są zerżnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 No jak narazie dla mnie wszystko pięknie i ładnie. Oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Nieźle Ci to wychodzi. Czekamy na dalsze relacje z budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Ładny lakierek na kabince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Autor Share Napisano 3 Lipca 2006 Dzięki, przy was to aż chce sie coś robić Następne części dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Ekstra kolor kabiny, jaka to farbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Autor Share Napisano 3 Lipca 2006 Jeśli chodzi ci o te panele to jest to zwykłe drewno wydrukowane na atramentówce na to jest naklejona taśma przezroczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Lipca 2006 Share Napisano 3 Lipca 2006 Muszę przyznać, że przy tej ilości czerwieni w podwoziu, to zielona kabina zaskoczyła mnie całkowicie. Ładnie się to prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Autor Share Napisano 3 Lipca 2006 Kolejna mała przymiarka z zamontowanymi szybami (dla mnie zgroza...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 Nie znam się za wiele na samochodach ale jedno mogę powiedziec robota idzie szybko i wygląda całkiem super Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 Fajne... duże.... mocne...... szkoda że w 1/35 nie robią takich starszych ciężarówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 Dziś przykleiłem kabine do ramy co nie było łatwą rzeczą gdyż musiałem jednocześnie manewrować błotnikami. A gdy tak robiłem środek to se tak pomyślałem jak ten w środku miał siedzieć skoro miał trzy wajhy przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Pewnie w środku sadzał dziewczyny?! A tak poważnie to fajnie sie prace u Ciebie posuwają do przodu. Zegary chyba malowane prawda? Bo nie wyglądają na kalkomanię... I jeszcze zapytam o dach bo może by go nie przyklejać, no wiesz, żeby byl wgląd do kabiny... Szkoda, że fotka robiona z lampą bo kolory sa małonaturalne, ale ogólnie duży plus ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 Dzieki. Zegary były z kalki a dach to rzeczywiście po co przyklejać skoro można postawić i nic sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Witam, model prezentuje sie narazie ładnie. Mam jednak jedno "ale", mianowicie dlaczego siedzenia zostały pomalowane farba z polyskiem?? Pozdr. Nobel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 10 Lipca 2006 Autor Share Napisano 10 Lipca 2006 dlaczego siedzenia zostały pomalowane farba z polyskiem?? W rzeczywistości tego tak zabardzo nie widać, jednak mogłem pomalować półmatem. Przy okazji kolejne fotki kabina już cała skończona. Nie jestem zabardzo zadowolony z efektu ponieważ chromy są żle poprzyklejane szczegulnie to widać na drugim zdjęciu (użyłem taśmy dwustronnej na której była folia alumniowa) ale może z budą bedzie sie lepiej prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Ja używam folię samoprzylepną , kupiłem ją w arkuszu A-1 w hurtowni papierniczej i jestem z niej bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 10 Lipca 2006 Autor Share Napisano 10 Lipca 2006 Czy chodzi ci o taką folie? http://www.allegro.pl/item108350972_folia_chrom_do_twojego_auta_wyprzedaz_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Nie wiem czy to taka sama folia, ale w każdym razie jest podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 W dobrych sklepach modelarskich dostaniesz folię BMF imitującą rózne metale - od chromu do miedzi, kosztuje w granichach 30-40 zł za arkusz 30x15. jest dosc droga ale rewelacyjna. Krokodyl bardzo mi się podoba, ale ja szaleję za tymi autami więc jestem może trochę nieobiektywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2006 No model prawie skończony, plandeki narazie nie będe robić może kiedyś zrobie ;). A to fotki które dziś zrobiłem: oczywiście model wymaga poprawek a halogen i emblemat są krzywe bo mi się w czasie sesji odpierdzieliły Pozdr Pawełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Fajny - podoba mi się ten Krupp pomysł z drewnianą podłogą też jest ok. tylko tak mi sie wydaje że deski moglyby być nieco węższe a plandeki też chyba bym nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi