R+ Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 (edytowane) Dam relacje do mojego najnowszego modelu ale już go troche zrobiłem zanim sie zarejestrowałem na tym forum więc dam pare zdjęć tego co już zrobiłem i zdjęcia które ostatnio zrobiłem Edytowane 2 Lipca 2006 przez Gość Cytuj
okonek Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Witaj ziomal. No kurde nie rob jaj i nie odsylaj nas gdzies tam....dawaj skrocenie tego co zrobiles do tej pory tutaj i ciagnij dalej Cytuj
tornado Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Ładnie Ci to idzie ale paski klinowe mogłeś pomalować matem. I tak jak mówi Okonek, przenieś całą relację tu na forum Cytuj
R+ Napisano 2 Lipca 2006 Autor Napisano 2 Lipca 2006 No i mała przymiarka tylko na to forum żeby nie było że wszystkie zdjęcia są zerżnięte Cytuj
elefantes Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 No jak narazie dla mnie wszystko pięknie i ładnie. Oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj
szesnastak Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Nieźle Ci to wychodzi. Czekamy na dalsze relacje z budowy. Pozdrawiam Cytuj
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Autor Napisano 3 Lipca 2006 Dzięki, przy was to aż chce sie coś robić Następne części dam Cytuj
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Autor Napisano 3 Lipca 2006 Jeśli chodzi ci o te panele to jest to zwykłe drewno wydrukowane na atramentówce na to jest naklejona taśma przezroczysta Cytuj
gulus Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Muszę przyznać, że przy tej ilości czerwieni w podwoziu, to zielona kabina zaskoczyła mnie całkowicie. Ładnie się to prezentuje. Cytuj
R+ Napisano 3 Lipca 2006 Autor Napisano 3 Lipca 2006 Kolejna mała przymiarka z zamontowanymi szybami (dla mnie zgroza...) Cytuj
Lucjusz10 Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Nie znam się za wiele na samochodach ale jedno mogę powiedziec robota idzie szybko i wygląda całkiem super Powodzenia w dalszych pracach Cytuj
Artek Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Fajne... duże.... mocne...... szkoda że w 1/35 nie robią takich starszych ciężarówek Cytuj
R+ Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 Dziś przykleiłem kabine do ramy co nie było łatwą rzeczą gdyż musiałem jednocześnie manewrować błotnikami. A gdy tak robiłem środek to se tak pomyślałem jak ten w środku miał siedzieć skoro miał trzy wajhy przed sobą Cytuj
elefantes Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Pewnie w środku sadzał dziewczyny?! A tak poważnie to fajnie sie prace u Ciebie posuwają do przodu. Zegary chyba malowane prawda? Bo nie wyglądają na kalkomanię... I jeszcze zapytam o dach bo może by go nie przyklejać, no wiesz, żeby byl wgląd do kabiny... Szkoda, że fotka robiona z lampą bo kolory sa małonaturalne, ale ogólnie duży plus ode mnie Cytuj
R+ Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 Dzieki. Zegary były z kalki a dach to rzeczywiście po co przyklejać skoro można postawić i nic sie nie stanie Cytuj
NobelEXC Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Witam, model prezentuje sie narazie ładnie. Mam jednak jedno "ale", mianowicie dlaczego siedzenia zostały pomalowane farba z polyskiem?? Pozdr. Nobel Cytuj
R+ Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 dlaczego siedzenia zostały pomalowane farba z polyskiem?? W rzeczywistości tego tak zabardzo nie widać, jednak mogłem pomalować półmatem. Przy okazji kolejne fotki kabina już cała skończona. Nie jestem zabardzo zadowolony z efektu ponieważ chromy są żle poprzyklejane szczegulnie to widać na drugim zdjęciu (użyłem taśmy dwustronnej na której była folia alumniowa) ale może z budą bedzie sie lepiej prezentować. Cytuj
tornado Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Ja używam folię samoprzylepną , kupiłem ją w arkuszu A-1 w hurtowni papierniczej i jestem z niej bardzo zadowolony Cytuj
R+ Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 Czy chodzi ci o taką folie? http://www.allegro.pl/item108350972_folia_chrom_do_twojego_auta_wyprzedaz_.html Cytuj
tornado Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Nie wiem czy to taka sama folia, ale w każdym razie jest podobna. Cytuj
frugoman Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 W dobrych sklepach modelarskich dostaniesz folię BMF imitującą rózne metale - od chromu do miedzi, kosztuje w granichach 30-40 zł za arkusz 30x15. jest dosc droga ale rewelacyjna. Krokodyl bardzo mi się podoba, ale ja szaleję za tymi autami więc jestem może trochę nieobiektywny Cytuj
R+ Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Napisano 11 Sierpnia 2006 No model prawie skończony, plandeki narazie nie będe robić może kiedyś zrobie ;). A to fotki które dziś zrobiłem: oczywiście model wymaga poprawek a halogen i emblemat są krzywe bo mi się w czasie sesji odpierdzieliły Pozdr Pawełek Cytuj
tornado Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Fajny - podoba mi się ten Krupp pomysł z drewnianą podłogą też jest ok. tylko tak mi sie wydaje że deski moglyby być nieco węższe a plandeki też chyba bym nie robił. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi