Desp_erados Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Witam Mój pierwszy model w którym zrobiłem zabrudzenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Ma swoje grzeszki ale mi się podoba, wygląda bojowo (imho za sprawą braku wyrazistych cieniowań etc jakiś taki bliższy prawdziwemu, taki niemodelarski ) Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Przy tego typu masakrowaniu błotników warto je najpierw maksymalnie pocienić pilnikiem, a dopiero potem brać się za suszarkę - a i to minimalnie. No i razi trochę ten szew na tobołku na wieży. Poza tym nawet się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Te grube zacieki na kadłubie z rdzy trochę walą jeszcze po oczach jak na mój gust. A tak poza powyższymi uwagami kolegów nawet nawet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Fajnie, też rzeźbie teciaka, jedynie co mi się rzuca w oczy, to ta ciemnia zieleń- ale widać,że wash wash po całości nie był dawany, tylko punktowo. Albo mi się wydaję Bo widać zacierki z biedronki olejami robiłeś, czy tam suchym pendzlem. Mam w planach, przednie błotniki też obcinać, ale jak wyżej napisali, z cieniować grubość plastiku- grubo wyszło. Ale jestem na tak, ładna teciuszka . Lewy bok wieży, ładnie przyjął rykoszet. Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Bulik, nie jestem wojskowym od pigułek i całej balistyki, no może lewy bok wieży teciuszki troszkę głębiej przyjął zaoranie, na wieży. Ten dolny rykoszet, na zdjęciu jest jak palnik , zależy jaki pocisk. Specem nie jestem .Ale z zdjęcia kolegi, to musiałby strzelający czołg być odchylony tak względem teciaka, że strzał bez penetracji pancerza, ale nie będę spekulował, bo nie jestem fizykiem hehe .Wybaczcie, za szybki temat paintowy, prawie jak Adobe Photoshop. Od rykoszetów, też są wgłębienia, tak zwane przeslizgi pocisku po wieży, a jak by bardziej w bok walił teciaka, to pocisk wciskałby się jak w masło, powodując takie topniki stali na wieży. Np. T34-76 ma pochylone boki wieży, moim zdaniem pocisk by mógł się ześlizgnąć- smyrnać wieże, bez jakiś większych śladów zagłębień, ale to moje spostrzeżenie, na chwilę obecną, a może się mylę " Tylko ten nie popełnia błędów, co nic nie robi ". Edytowane 18 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi