HKK Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) Jaki dzbanek jest, każdy widzi. Kolejny rozdłubany dawno temu projekt dokończony gwoli czyszczenia półek ze szpargałów. Uzyłem cześci zestawu Aires-a dedykowanego do kiepskiego modelu Academy. Do Tamyi pasuje bez większych problemów, za to samo pasowanie do siebie żywicznych elementów to już koszmar. Prócz tego, zestaw ma też błędy. Niektóre wyłapałem i poprawiłem. Z własnych dodatków to aluminiowe osłony luf, nieco szczegółów w silniku i osprzęcie. Vacu Taurus-a. Kalki Techmod, potraktowane Liquid decal film Microscale, bo rozpadały się przy nakładaniu. Model ma przedstawiać egzemplarz z późniejszego okresu służby, ze szczątkowymi pasami inwazyjnymi i osłoną Malcolm-a. Parę szczegółów dodanych we wnękach podwozia. Plamy po prawej, to efekt cieniowania olejami delikatnie widoczne w naturalnym świetle za to wyglądające dziwacznie na zdjęciu pod tym kątem. Edytowane 4 Marca 2022 przez HKK 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Silnik robi wrażenie fajnie wykonany i zamalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 4 Marca 2022 Share Napisano 4 Marca 2022 Bardzo ładny Z jakich metalizerów korzystałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 11 minut temu, Juffre napisał: Bardzo ładny Z jakich metalizerów korzystałeś? Dzięki. Na czarny surfacer 1500 położyłem czarny, błyszczący lakier Alclad-a. Ale w zasadzie każdy czarny błyszczący by się sprawdził. Potem całość AK XM aluminium. Na pokrywy uzbrojenia i nałożyłem Alclada duraluminium., bo nie miałem odpowiedniego XM. Potem po całości pokryłem lakierem błyszczącym własnej roboty, bo nie tłumi tak metalu jak wiele innych lakierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Bardzo fajnie wyszedł. Na początku myśłałem, że to model w większej skali ale to zacne 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi