Psar77 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Prawda lezy zapewne gdzieś pośrodku, ale ja uważam, ze wszelkiej maści "efektów specjalnych" typu brudzenie, szeroko pojęty weathering czy odbarwienia kolorowe na dyszach lepiej dać za mało niż przesadzić. Ale to oczywiście moja opinia i można się nie zgadzać Z reszta już nie raz kruszono kopie o to czy model ma wyglądać maksymalnie realistycznie czy przykuwać oko co jak wiadomo często nie idzie ze sobą w parze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 15 Lutego 2023 Autor Share Napisano 15 Lutego 2023 @Tap-chan mam w pamięci twój warsztat z Su-35. Pięknie te silniki i dysze ci wyszły, choć jak tak teraz na nie patrzę to trochę przesadzone. Ale naprowadziłeś mnie na kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 33 minuty temu, burzatg napisał: @Tap-chan mam w pamięci twój warsztat z Su-35. Pięknie te silniki i dysze ci wyszły, choć jak tak teraz na nie patrzę to trochę przesadzone. Ale naprowadziłeś mnie na kierunek Dlatego w kolejnych Suchojach trochę to poprawiłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 1 godzinę temu, Tap-chan napisał: Dlatego w kolejnych Suchojach trochę to poprawiłem. No - tutaj jest elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 15 Lutego 2023 Autor Share Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Tap-chan napisał: Dlatego w kolejnych Suchojach trochę to poprawiłem. Wygląda bardzo fajnie, taki efekt by mnie satysfakcjonował. Opiszesz pokrótce metodę działania? Edytowane 15 Lutego 2023 przez burzatg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) Dziś taka mała nauczka i przestroga. Jako już zaprawionemu w bojach sklejaczowi zdarzy mi się banalna wpadka. Chciałem sobie zrobić na gotowo uzbrojenie. Temat wydawał się łatwy i szybki. No to ciach i rakiety do malowania. Muszę przyznać, że dawno nie spotkałem się z tak ładnym detalem uzbrojenia a szczególnie tak cienkimi lotkami. Urzeczony tym, machnąłem podkładem pozostałe lotki, które są osobno w ramkach. Gdy już się zabierałem za ich malowanie pociąłem ramki na segmenty i.... Tego się nie spodziewałem. Grubość tych lotek mnie powaliła. No cóż. Zdarza się. Z pomocą przyjdzie taki zestaw blaszek. Edytowane 23 Lutego 2023 przez burzatg powtórzenie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Bardzo ładnie Ci to wszystko wychodzi. Podpatruję z przyjemnością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 W międzyczasie dopieszczania lotek rakiet popracowałem trochę nad blachami wokół silników Teraz trzeba będzie to przygasić rozcienczonym smoke i olejami 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 4 godziny temu, burzatg napisał: Teraz trzeba będzie to przygasić rozcienczonym smoke i olejami Jest dobra baza pod te zabiegi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi