Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wrescie!!!!! 

Alien, moje marzenie skryte.       Dostalem zeby ubytki naprawic i ogolnie podpicować przed sprzedażą.   

Tak sie zarajem tym figsem  ze chyba sam go kupie.   :)   Klimat z łańcuchami mnie rozwalił.     Od razu przypomina mi sie alien 1.   

Tylko czemu łeb ma przezroczysty..... 

Musze pomyslec jak go przerobic , napewno duzo sliny....

IMG_20220318_215532.jpg

IMG_20220318_215258.jpg

IMG_20220318_215155.jpg

Edytowane przez rafau
  • Like 6
Napisano

Zaje... fiigurka.
Można wiedzieć skąd?
Ja się ograniczyłem do całkiem niezłej jakości figurek z Aliiexpress ale czegoś takiego nie widziałem.

A co do głowy - też jestem zaskoczony że jest przezroczysta.

Nigdy nie widziałem czy to na filmach, grach czy artach żeby ten łeb był przezroczysty.
Z drugiej - jest tyle odmian obcego że pewnie by to nie był jakiś problem.

Napisano
W dniu 20.03.2022 o 11:02, mini21 napisał:

Zaje... fiigurka.
Można wiedzieć skąd?
Ja się ograniczyłem do całkiem niezłej jakości figurek z Aliiexpress ale czegoś takiego nie widziałem.

A co do głowy - też jestem zaskoczony że jest przezroczysta.

Nigdy nie widziałem czy to na filmach, grach czy artach żeby ten łeb był przezroczysty.
Z drugiej - jest tyle odmian obcego że pewnie by to nie był jakiś problem.

IMG_20220323_112547.jpg

Napisano
2 godziny temu, rafau napisał:

IMG_20220323_112547.jpg

To ktoś trafił "białego kruka".

Szukałem go swego czasu ale jedynie znalazłem na eBayu za ponad 2.000 zł...

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, mini21 napisał:

To ktoś trafił "białego kruka".

Szukałem go swego czasu ale jedynie znalazłem na eBayu za ponad 2.000 zł...

Ceny rynkowe ponoc 1900-2500 pln. No ten ponoc byl wystawiany za 1150 pln  ze wzgl na kilka  polamanych czesci i odpryskow, ale chetnych niebylo.. .  Dodatko teraz w transporcie do mnie w oryginalnym pudle jeszcze mu sie ulamala noga i kilka innych czesci.   Spowodowane jest tym ze alien jest jakos luzno  osadzony i drgania zrobiły swoje.  

Córka 15lat jak i ja  jestesmy  fanami aliena, powiedziala ze go bardzo bardzo  chce, ( juz u niej stoi w pokoju) , no wiec go dostalismy w formie barteru  (cos tam innego odpicuje sprzedawcy).     

Skoncze Leonidasa i wezme sie za niego.     

IMG_20220323_161801.jpg

Edytowane przez rafau
  • Like 2
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, rafau napisał:

no w Alienie zaden nie mial  przezroczystej , chyba ze tu poszli w wizje   H.R. Giger    

W pierwszym filmie głowa była przezroczysta. Lecę teraz trochę z pamięci, a ta lubi być zawodna, ale powody były dwa - fabularny i praktyczny.  Pod przezroczystą kopułą było widać coś na kształt ludzkiej czaszki, co miało pokazać fakt związku obcego z człowiekiem (w końcu w jego wnętrzu się narodził). No i miało to ułatwić nieco pracę Bolaji'ego Badejo, ubierającego strój ksenomorfa. Na zdjęciu, które Ci podlinkowałem wyżej, jest właśnie strój z filmu. Obejrzyj też foty na tych stronach:

https://dangerousminds.net/comments/behind_the_scenes_photographs_from_alien_1979

https://alienseries.wordpress.com/2014/08/23/the-life-of-bolaji-badejo-2/

W samym filmie to, że czaszka jest przezroczysta widać chyba tylko w jednym momencie - jak obcy wyłazi spomiędzy instalacji na statku, którym Ripley ewakuowała się z "Nostromo". O tutaj:
PMgvteI.png

Edytowane przez kubisz
  • Thanks 1
Napisano

Myślałem że to raczej połysk a nie przezroczystość...

Czyli zasadniczo całkowita dowolność.

Na jednych ma przeźroczystą a w "Przebudzeniu" była matowa i nieprzezroczysta.

Napisano
Godzinę temu, mini21 napisał:

Myślałem że to raczej połysk a nie przezroczystość...

Czyli zasadniczo całkowita dowolność.

Na jednych ma przeźroczystą a w "Przebudzeniu" była matowa i nieprzezroczysta.

Z ciekawosci  jeszcze lukne  AvP  gdzie laska zrobiła sobie "tarcze"  z jego glowy. 

Napisano
Godzinę temu, kubisz napisał:

W pierwszym filmie głowa była przezroczysta. Lecę teraz trochę z pamięci, a ta lubi być zawodna, ale powody były dwa - fabularny i praktyczny.  Pod przezroczystą kopułą było widać coś na kształt ludzkiej czaszki, co miało pokazać fakt związku obcego z człowiekiem (w końcu w jego wnętrzu się narodził). No i miało to ułatwić nieco pracę Bolaji'ego Badejo, ubierającego strój ksenomorfa. Na zdjęciu, które Ci podlinkowałem wyżej, jest właśnie strój z filmu. Obejrzyj też foty na tych stronach:

https://dangerousminds.net/comments/behind_the_scenes_photographs_from_alien_1979

https://alienseries.wordpress.com/2014/08/23/the-life-of-bolaji-badejo-2/

W samym filmie to, że czaszka jest przezroczysta widać chyba tylko w jednym momencie - jak obcy wyłazi spomiędzy instalacji na statku, którym Ripley ewakuowała się z "Nostromo". O tutaj:
PMgvteI.png

faktycznie  kostium filmowy ma  przezroczystą  głową  ale w fimie nie bylo  tego widac  albo nigdy nie zwrocilem uwagi na to.    Na tym kadrze widac  przejrzystosc.