Jacorro Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) W końcu skończyłem. Model nie za dobrze spasowany, to była trochę walka. Nie miałem siły by poprawić osmolenia na wyrzutniach. Edytowane 19 Marca 2022 przez Jacorro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 fotki robione jeszcze chyba jak model był mokry sądząc pośladach generalnie fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Bardzo dobry retusz studia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 3 godziny temu, Jacorro napisał: Sd.kfz. 251 ausf. D zu fuss Tamiya 1:35 W końcu skończyłem. Model nie za dobrze spasowany, to była trochę walka. Nie miałem siły by poprawić osmolenia na wyrzutniach. Nikt w to nie wierzy. Nie ma takiej możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Który to twój model w życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 19 Marca 2022 Autor Share Napisano 19 Marca 2022 26 minut temu, patrykd napisał: Który to twój model w życiu? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Miałem na myśli tylko czołgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 19 Marca 2022 Autor Share Napisano 19 Marca 2022 2 godziny temu, patrykd napisał: Miałem na myśli tylko czołgi No to 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) 19 godzin temu, Jacorro napisał: No to 4 Hmm. Porównując ten model z twoim poprzednim ten jest na pewno lepszy. Ważne że się rozwijasz a nie stoisz na tym samym poziomie. Na modelu są widoczne szpary. Bardziej skupiaj się na ich eliminacji, bo psujesz nimi efekty końcowe. Następnym razem spróbuj troszkę jaśniejszy model zrobić, bo jest on troszkę za ciemny jak na mój gust. Pamiętaj, że lakierowanie znacznie przyciemnia model. Zresztą weathering też. Oglądaj dużo poradników na YT. Mnie bardzo pomagają. I najważniejsze nie poddawaj się. Powodzenia w przyszłych pracach. Ps. Okopcenia następnym razem spróbuj robić aerografem. Ja używam do nich farbek mr hobby albo Tamyia. Ważne by rozrzedzić b. mocno farbę. Ja rozrzedam ją nawet w stosunku 1:13 - 15. Dajesz wtedy naprawdę malutkie ciśnienie, którego wartość jest porównywalna do siły pierdu komara i delikatnie warstwami nanosisz efekt okopcenia. Spróbuj sobie poćwiczyć takie malowanie. Podobnie w ten sposób nakładam kurzenie na model. Edytowane 20 Marca 2022 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Dorobiłem podstawkę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Fajnie, że dorobiłeś te podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi