tomekk Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 Podkład i kolor bazowy. Zastanawiam się czy nie zażółcić go trochę, trzeba się zastanowić. Zostanie jeszcze lakier bezbarwny. Plamki są wyzwaniem, kupiłem puste flamastry, do napełniania acrylami. Trzeba będzie popróbować technik na boku. Tomek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 Godzinę temu, tomekk napisał: kupiłem puste flamastry, do napełniania acrylami. cos wiecej na ten temat? Mam Tamiyowskie " Lacktstifte " ale te puste flamastry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 59 minut temu, BRAVO112 napisał: cos wiecej na ten temat? Mam Tamiyowskie " Lacktstifte " ale te puste flamastry? Taki coś. Jeszcze nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Maja 2023 Share Napisano 21 Maja 2023 to wyprobuj i poopowiadaj Boje sie, ze moze pozostawiac smugi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Maja 2023 Autor Share Napisano 21 Maja 2023 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: to wyprobuj i poopowiadaj Boje sie, ze moze pozostawiac smugi.. Plamki są małe, dlatego chciałem użyć tego o grubości 4 mm, tak, żeby tylko tupnąć kolorem - lewo-prawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 28 Maja 2023 Share Napisano 28 Maja 2023 W dniu 21.05.2023 o 17:37, tomekk napisał: Plamki są małe, dlatego chciałem użyć tego o grubości 4 mm, tak, żeby tylko tupnąć kolorem - lewo-prawo. Będziesz tym robił "marmurek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 28 Maja 2023 Autor Share Napisano 28 Maja 2023 5 godzin temu, moskal napisał: Będziesz tym robił "marmurek"? To nie jest marmurek. Każda plamka jest osobna. Najpierw będą testy na przygotowanym kawałku plastiku, nie mam pojęcia czy flamaster będzie odpowiedni, czy może pędzel, a może zupełnie coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 a moze maski? Jakis wydruk w skali na papierze / folii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Sprawdziłem flamaster i pędzelek miękki. Efekt jak na zdjęciu. Flamaster daje możliwość rysowania i co istotne nanoszenia więcej farby przez delikatne tupanie. Mam wrażenie większej kontroli. Pędzlem bardziej się mazią, ale źle nie jest. Muszę jeszcze raz wykonać większy test z innymi technikami. Jedno mogę napisać - flamaster jest fajny, lepszy od pędzla jeśli chodzi o kreskę, falę, kontur. Można połączyć te dwa narzędzia. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 13 godzin temu, tomekk napisał: Sprawdziłem flamaster i pędzelek miękki. Efekt jak na zdjęciu. Flamaster daje możliwość rysowania i co istotne nanoszenia więcej farby przez delikatne tupanie. Mam wrażenie większej kontroli. Pędzlem bardziej się mazią, ale źle nie jest. Muszę jeszcze raz wykonać większy test z innymi technikami. Jedno mogę napisać - flamaster jest fajny, lepszy od pędzla jeśli chodzi o kreskę, falę, kontur. Można połączyć te dwa narzędzia. To które plamki flamastrem tu są a które pędzelkiem?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, seven up napisał: To które plamki flamastrem tu są a które pędzelkiem?!? Poprawiłem post, oznaczyłem odpowiednie plamki. Patrząc na poprzednie zdjęcie, zrobiłem to zupełnie bez sensu. Teraz jest czytelniej. Edytowane 3 Czerwca 2023 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Mam takie pytanko.Całą buteleczkę wlewasz do flamastra ? rozcieńczasz jeszcze farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 Godzinę temu, seven up napisał: Mam takie pytanko.Całą buteleczkę wlewasz do flamastra ? rozcieńczasz jeszcze farbę? Do testów wlałem paręnaście kropli rozcieńczonych wodą, ale mniej niż pół na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 Twoje plamki troche rozmyte ( za duzo wody? ) niezaleznie od narzedzia a powinno byc chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: Twoje plamki troche rozmyte ( za duzo wody? ) niezaleznie od narzedzia a powinno byc chyba tak Plamki mogą być różne, decyzji jeszcze nie podjąłem Edytowane 12 Czerwca 2023 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welder Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Zasiadam i oglądam. Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 12 godzin temu, tomekk napisał: Plamki mogą być różne masz racje. te lapciuchy malowaly od szablonu, albo , po piwie, jak sie uda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 10 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2023 Pierwsze koty za płoty. Po paru próbach stwierdzam że pisak to dobry wybór. Pozostaje tylko kwestia zakamarków, tutaj trzeba mały pędzelek. Na razie jeden z trzech kolorów plam. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 11 Sierpnia 2023 Share Napisano 11 Sierpnia 2023 W mojej skromnej opinii nie wygląda to jakoś "wow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2023 16 minut temu, rudolf24 napisał: W mojej skromnej opinii nie wygląda to jakoś "wow" Plama jest plamą, inaczej nie będzie. W oryginale też jest tylko plamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 11 Sierpnia 2023 Share Napisano 11 Sierpnia 2023 Zwróć uwagę, że plamy na modelu mają rożne krycie, może warto to poprawić? Na zdjęciach oryginału nie widać takiego "efektu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2023 6 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Zwróć uwagę, że plamy na modelu mają rożne krycie, może warto to poprawić? Na zdjęciach oryginału nie widać takiego "efektu". Na oryginale też mają różne krycie. Po skończeniu wszystkich plam, mam zamiar lekko je ciornąć papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 11 Sierpnia 2023 Share Napisano 11 Sierpnia 2023 Masz rację, na wcześniejszych zdjęciach nie było tego widać. W takim razie czekam na dalsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Sierpnia 2023 Share Napisano 11 Sierpnia 2023 2 godziny temu, tomekk napisał: Na oryginale też mają różne krycie jak juz pisalem - lapciuchy... a model wyglada b. dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 13 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2023 Wszystkie plamy namalowane, drobną gąbką ścierną przetarłem całość. Takiego efektu się spodziewałem. Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi