Mierzu Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Co prawda to prawda. Jak zrobisz wash, później suchy pędzel, to model naprawdę będzie ekstra ( już niexle wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Witam. Anteny wymieniłem i zrobiłem tak jak Jakubie powiedziałeś. nie wiem czy na lepsze to wyszło. Poprawiłem troche fakture wydechu. Dałem jeszcze raz wash'a (szczególnie na wieży). Zdjęcia... Być może jeszcze zostało przejechać model suchym pędzlem, ale nigdy tego nie robiłem na taką skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Wszystko ok. A właściwie, prawie wszystko. Antena, ta rozdzielona na końcu, jest do poprawy. Mianowicie, te kawałki rozchodzące się na boki są za krótkie (każdy z nich powinien mieć od 0,9cm do 1cm długości), a poza tym na fotce numer jeden widać że na łączeniu tego rozgałęzienia, dałeś za dużo kleju i zrobiła się grudka. Popraw to jeśli możesz, bo psuje wygląd bardzo ładnie wykonanego modelu. Być może jeszcze zostało przejechać model suchym pędzlem, ale nigdy tego nie robiłem na taką skale. Nie proponuję, raczej wykonaj delikatne obicia na pancerzu, przy pomocy pędzelka 000 i będzie gut. PS: Tak ubłocone zawieszenie wygląda super - cieszę się, że poprawiłeś ubłocenie kół. Aha teraz zobaczyłem, że na ostatniej fotce nożyce mają brązowe rękojeści. O ile wiem, nożyce te były całe z metalu, więc całe powinny być jednolitego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Aha teraz zobaczyłem, że na ostatniej fotce nożyce mają brązowe rękojeści. O ile wiem, nożyce te był całe z metalu. A rączki nie były bakelitowe? Niby oryginalne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 A rączki nie były bakelitowe? Były. A robienie Sternantenne od podstaw sobie odpuść - to bardziej skomplikowane niż się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 A rączki nie były bakelitowe? Ok, racja - stąd moja niepewność w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Mianowicie, te kawałki rozchodzące się na boki są za krótkie (każdy z nich powinien mieć od 0,9cm do 1cm długości) To trzeba było tak od razu mówić. Nie no postram się to zmienić. A rączki nie były bakelitowe? Były. A robienie Sternantenne od podstaw sobie odpuść - to bardziej skomplikowane niż się wydaje. A rączki nie były bakelitowe? Ok, racja - stąd moja niepewność w poprzednim poście. Czyli co, może zostać tak jak jest? Bo wiedze, żę te od reggy są podobnego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Czyli co, może zostać tak jak jest? Bo wiedze, żę te od reggy są podobnego koloru. Tak, tak zostaw tak, jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem i podpowiedziami. Model w dziale galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi