Baas ArK Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Dobrze idzie. Te 30 (+?-) lat wstecz jak robiłem swojego to oznaczenia JHQ , zwycięstw i żółte obwódki malowałem ręcznie, serial na kadłubie wycinałem z arkusika oznaczeń Techmodu, a podskrzydłowe odciskałem kalkotekstem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 Udało się ukończyć sklejanie spitfire'a. Problemem okazało się podwozie, które nie chciało się przykleić pod poprawnym kątem. Oszklenie przykleiłem klejem introligatorskim ,,Magicznym" w czerwonej tubie. Aha. Jeszcze rury wydechowe musiałem dwa razy szlifować, bo nie chciały się wkleić do otworów. Wieczorem postaram się zrobić galerię. Moim następnym modelem w projekcie powinna być Iskra w nietypowym szaro-niebieskim malowaniu, albo Iskra z ostatniego lotu o numerach 2001. W zasadzie, to mógłbym skleić dwie na raz. Chociaż Mistercraft wypuścił ostatnio Pogo, więc może to jego skleję. Zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 W dniu 16.04.2022 o 08:49, marek d napisał: W wspomnianej przeze mnie książce, zdjęcia z wystawy str 83 JH-Q ma obwódki na kadłubie i na górze skrzydła, na spodzie nie ma. Dla Kolekcjonera pewnie już po ptokach, ale o ile ogólnie miałem wątpliwości co do żółtych obwódek na spodzie, to szczególnie nie. Spójrz na stronę 82. Wg mnie jest widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Spojrzałem i ja nie widzę tam obwódki. Nie jestem ekspertem i badaczem i takie problemy zajmują mnie wtedy gdy jest taka potrzeba. Dla mnie temat skończony. Cytat W ostatnich publikacjach (od chyba Polish Wings nr 16, wyd. 2012) duet Matusiak/Grudzień przedstawia je na rysunkach powojennych samolotów ze 131 Skrzydła Może spróbuj u źródła. Napisz do autorów. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2022 Galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi