Przemek Przybulewski Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 Powoli wracam do rozgrzebanych modeli - wydawało mi się, że już miałem warsztat tego wynalazku ale jednak nie. Summa summarum, rozgrzebałem go ponad rok temu - jakością nie powala ale damy radę. Sam samolot jest całkiem spory, nie spodziewałem się że będzie taki długi. Na pierwszy ogień poszło u mnie uzbrojenie. Nie mam fotki więc nie będę też opisywał co bedzie, dodam jutro zdjęcie. No i oczywiści wycinanie co sie da i sklejanie co się da. Kabina czeka na razie, dokupiłem fotel bo zestawowy to straszny glut: . Chciałem wziąć też koła ale tu na przeszkodzie stanęła wojna - jedyne rozsądne robi Reskit co w obecnej sytuacji powoduje że są raczej nieosiągalne, pomiajam ebay bo cena zaporowa. Zestawowe niestety są bardzo marne: Dłubię też jakieś klapy, wlot itp - bo wszystko trzeba szpachlować: . Reasumując wiele rzeczy jest potrzebnych do zamknięcia połówek kadłuba - wlot, kokpit, element mocowania i unoszenia skrzydła, wnęki podwozia, wnęki elektroniki, dodatkowego generatora i w końcu przedział uzbrojenia w sensie działek - nie bez powodu nazywano go ostatnim rewolwerowcem: Niestety ilość wypychaczy powala, same działka też jakością nie grzeszą, wydrukowałem sobie na szybko same lufy - przynalmniej są okrągłe i mają wyloty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Obiecane zdjęcia uzbrojenia. Zestawowe GBU-15, AGM-12 i AGM-62 oraz wyrzutnie rakiet FFAR Do tego mam od Edka - AGM-45, obowiązkowe Sidewindery i MER z 12-toma bombkami - i wydrukowane rózne głowice do rakiet FFAR Niestety Crusader pod względem przenoszenia uzbrojenia to nędza. Na przykadłubowych pylonach wcisnę Sidewindery i wyrzutnie rakiet. Cała reszta to tylko dwa pylony podskrzydłowe. W zestawie jest tylko jeden zestaw pylonów a uznałem że jak chcę wymienne uzbrojenie to prościej mi będzie zrobić je przymocowane do pylonów a pylony na magnesiki wymieniane pod skrzydłami. Chcąc nie chcąc trzeba było się wziąc za klonowanie. Nie jestem specem od żywicy i raczej mi to średnio wychodzi no jak mus to mus. Forma z niezawodnych klocków (proszę się nie śmiać z ustawienia elementów do formy) I pierwsze odlewy - ten lekko szary to z odrobiną XF-19 żeby upewnić się że dobrze mieszam żywicę i utwardzacz: Ponieważ kostka wlewowa jest dosyć duża, do jej odcięcia trzeba było użyć ciężkiej artylerii: W międzyczasie zniechęcony efektami szlifowania goleni podwozia (po usunięciu szwów i przesunięcia formy robią się owalne) - zacząłęm je robić od podstaw. Próbny wydruk -póxniej dojdzie jeszcze jeden element z boku i jakieś okablowanie: No i oczywiście odwieczny problem - jak to wyszlifować w środku: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 10 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: No i oczywiście odwieczny problem - jak to wyszlifować w środku: "Gombkom" Panie, "gombkom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 W dniu 3.04.2022 o 08:13, Dorotka napisał: "Gombkom" Panie, "gombkom" Uuuu, a ja "gombkuf" ni mam. Generalnie idzie jak krew z nosa ale coś się dzieje. Zacząłem malować pylony i uzbrojenie: Pylony - wiadomo, większość uzbrojenia też, najgorsze GBU-15 - wielokolorowa komplikacja . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Bardzo ładnie Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi