adize Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Witam Postanowiłam zabrać się za budowę dioramy, na której ustawię swoje samochody. Będzie to diorama wypożyczalni samochodów. Oto materiał na dioramę: A to taki szybki projekt: Prace nad makietą będą szły powoli, ponieważ będę robić ją w międzyczasie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Wow, no to czekamy na pierwsze kroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Jeszcze takiej dioramy nie widzialem powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Oj, nadal nie mogę uwierzyć, że DZIEWCZYNA czyni takie modelarskie cudaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Oj, nadal nie mogę uwierzyć, że DZIEWCZYNA czyni takie modelarskie cudaaa... To zacznij sie przyzwyczajać , teraz kobitki nas zawstydzą , trzymam za Ciebie kciuki Adize Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Z przyjemnością będę kibicował. Z czego będziesz robiła trawnik i budynek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Trawnik będzie posypany posypką modelarską Polak, a budynek zrobiony z polistyrenu. A to zdjęcie dioramy, na której będę się wzorować (moja diorama będzie jednak bardziej nowoczesna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Planujesz też umieścić jakieś figurki na dioramie czy same samochody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Myślę nad figurkami z zestwu Fujimi Mechanics Set: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Witajcie! Przy dioramce na razie nic się nie dzieje, ponieważ bardziej skupiam się na razie przy Ferrari, ale chciałabym Was zapytać, jak najlepiej przygotować styropian, aby powierzchnia była gładka Chciałabym potem pomalować powierzchnię na ciemny szary, jednak struktura styropianu nie bardzo przypomina asfalt czy beton. Pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Witajcie! Przy dioramce na razie nic się nie dzieje, ponieważ bardziej skupiam się na razie przy Ferrari, ale chciałabym Was zapytać, jak najlepiej przygotować styropian, aby powierzchnia była gładka Chciałabym potem pomalować powierzchnię na ciemny szary, jednak struktura styropianu nie bardzo przypomina asfalt czy beton. Pomożecie Ja bym kombinował z wylaniem na styropian jakiejś masy wyrównującej, a może wziąłbym gips szpachlowy i przejechał po nim... Dobra chyba byłaby też gładź szpachlowa do styropianu. Ale może bardziej doświadczeni modelarze mają lepsze pomysły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Możesz tak jak Kermit napisał wylać gipsik, najlepiej właśnie białą gładź szpachlową wymieszaną z wodą i wikolem (bardzo wzmacnia). Asfalt bardzo fajnie można imitować używając papieru ściernego (wykładając nim). Trzeba tylko trafić z gradacją - potem to pocieniować trochę szarymi farbami żeby nie było monotonne, jakieś ślady palonych gum zrobić i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 ciekaiw się zapowiada .., zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 To zasiadam w pierwszym rzędzie. Lubie to co inne od wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Trawnik będzie posypany posypką modelarską Polak, a budynek zrobiony z polistyrenu. A to zdjęcie dioramy, na której będę się wzorować (moja diorama będzie jednak bardziej nowoczesna ) To są kable? to coś pomiędzy słupami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Wygląda jak coś na czym są zawieszone reflektory , ale niewątpliwie płynie w tym prąd , bo wchodzi do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 Dzięki za rady, dziś wybiorę się do miasta i kupię tę gładź To są kable? to coś pomiędzy słupami? Zdaje mi się, że są to kable i na nich są jakieś reflektory czy coś podobnego tak jak napisał bartek_00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Dzięki za rady, dziś wybiorę się do miasta i kupię tę gładź To są kable? to coś pomiędzy słupami? Zdaje mi się, że są to kable i na nich są jakieś reflektory czy coś podobnego tak jak napisał bartek_00 Tyle, że to wygląda jak kable do "mega" wysokiego napięcia, a tam są raptem 4 lampeczki Autor tej dioramy przgiął kapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Adize, z może zamiast gładzi po prostu prostokąt polistyrenowy przykleić? np 0,5mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 To są super prądożerne kable o napięciu 22tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 A lampy takie mocne, że po poświeceniu na samochód lakier płowieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Lampa do wypalenia złodzieja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Lampa taka mocna bo tam jest ultrafiolet z takim natężeniem, że wypala i zaciera ślady po poprzednim właścicielu... U nas taka lampa szła by jak ciepłe bułeczki, w końcu tyle aut "przyjeżdża" z Zachodu ;) Pomysł na dio jest pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Ja jeszcze stawiam, że są to lampy takie jak w solarium do opalania samochodów co by miały lepsze kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi