HKK Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Warsztat tutaj: Podszedłem do budowy dość lajtowo, bo Luftwaffe to nie mój temat. Wyszło jak wyszło. W sumie jestem zadowolony, bo na półce model prezentuje się nieźle mimo niedoróbek widocznych pod lupą. Zestaw Special Hobby/Eduard jest przyjemny i bez większych zdrad, ale początkującym bym nie polecał. Żywice CMK do modelu pasują dość dobrze, do siebie nawzajem już mniej. Nitka anteny to mój debiut z zastosowaniem nici pajęczej Uschi Rig 0.01 mm. Zera mi się lekko pomyliły i wychodzi, że w realu linka anteny ma poniżej 1 mm średnicy Ale chyba ta nitka jest nieco grubsza, bo na modelu wygląda przekonująco (#misiewydaje). Zamiast wiercić i wklejać przeźroczyste patyczki i je barwić, zastosowałem inny patent. Na oryginalne, wypraskowe światła kropla chromu i na to transparentny czerwony. Wyszło lepiej niż się spodziewałem. I na koniec zdjęcie rodzinne dual combo. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez HKK 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Szacun. Detle i wykończenie doskonałe jak na 72, Chciał bym tak umieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Fajnie wyszedł, może niektóre zdjęcia ciut za ciemne. Zera Ci się nie pomyliły bo Uschi nie robi linek 0,1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) 8 minut temu, zaruk napisał: Fajnie wyszedł, może niektóre zdjęcia ciut za ciemne. Zera Ci się nie pomyliły bo Uschi nie robi linek 0,1 mm. Dzięki. Owszem pierwsza seria była za ciemna. Za to na drugiej brakowało paru ujęć, więc ostatecznie dałem mix. Co do Uschi to zamiast 0.01 moje oczy widziały 0.1. Wiem, że takich nie ma. Zastanawiam się jednak, czy nie lepsza byłaby antena z nitki 0.05 co wydaje się w sam raz do skali. Z drugiej strony, 5 razy grubsza nitka niż to co mam też mi się nie widzi. Trochę zgłupiałem. Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Musisz wziąć po uwagę, że to są gumki, kiedy je naciagasz robią się cieńsze, co należy uwzględnić przed ich przyklejeniem. Wizualnie mnie (nie znającego się na meserszmitach) Twoja antena nie razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Antena prezentuje się dobrze. Ludzie na ogół przesacowują grubość tych linek. Z tym, że nie wiem jaką grubość miały niemieckie anteny, więc oceniam przez analogię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi