Bilonzo Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Witam Was Koledzy i Koleżanki . Z faktu iż Scania mnie lekko zdenerwowała i wezmę się za nią jutro wziąłem się za Volvo FH - niby 16, ale mi się nie chciało przerabiać grilla, więc zostanie samo FH . Dziś położyłem lakier zielony metalic . Dobra dosyć gadania - fotki : Fotek jak miałem położony podkład nie daję. Jeśli będziecie chcieli to zapodam je później Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Fotek jak miałem położony podkład nie daję. Jeśli będziecie chcieli to zapodam je później No to czekamy (przynajmniej ja ) Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 No to zasiadam w pierwszymn rzędzie i życzę powodzonka w budowie FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 Oki, już zapodaję : Kabinka już z podkładem : A tu pierwsze warstwy metalicu : A teraz zderzaczek : No to narazie wszystko . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 No kolorek bardzo ładny wybrałeś Powodzenia Pozdrawiam. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 Chciałbym tylko powiedzieć, że w rzeczywistości kolor ten jest bardziej "soczysty" . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 No, no... Mnie też się kolorek podoba. Będę śledził relację, bo też może się kiedyś za Volvo wezmę... A co do tego Volva planujesz? Powodzenia w budowie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Oj Bilonzo, mi przerobienie grilla zajęło niecałe 10 minut, Ale jak już tak to ok, czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Kolejna aktualka . Sporo się ostatnio porobiło - szczególnie we wnętrzu Volva. Dodam iż wnętrze jest wsytpnie pomalowane na biało - dojdą jeszcze czarne dodatki, co widać na obitce lewych drzwi widocznej na załączonych fotkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Kolorki przypominają mi Ediego Stotbarta, (chyba dobrze napisałem??) No to czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Kolejna aktualka . Sporo się ostatnio porobiło - szczególnie we wnętrzu Volva. Dodam iż wnętrze jest wsytpnie pomalowane na biało - dojdą jeszcze czarne dodatki, co widać na obitce lewych drzwi widocznej na załączonych fotkach: Jeden poprawiony przezemnie fotel i już pomalowany na czarny mat : Zbiornik paliwa - tu zrobiłem obejmy takie jakie powinny być w oryginale, czyli opaska gumowa, a na niej stalowa : Felgi: No i całość.... tzn. kabinka z wnętrzem WSTĘPNYM : To by było narazie na tyle . Pozdrawiam Ps. Sorki, wysłało mi o jednego posta za dużo przed wypowiedzią Kolegi Truckerek - Jeśli można, prosiłbym o jego usunięcie . A i sorki za jakość niektórych fot, ale dopiero uczę się na moim K800i . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Wnętrze wygląda jak by do niego z kałasza strzelali , ale mam nadzieje ... nie ja to wiem , ze ładnie je wykończysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Szkoda, że te kółka są tak krzywo, ale ja za pierwszym razem też miałem krzywe na zbiorniku wody od klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Wiem, wiem za dużo tych kropek, ale w następnym modelu będzie lepiej - zapewniam . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Za dużo ich nie ma, ale mogłeś po porstu na plastelinie zrobić zagłębienia. Lepiej by wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Dzięki wielkie za cenne rady miqs, następnym razem spróbuję z plasteliną. A powiedz mi jak się farba trzyma na takiej plastelinie?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Jak ulepisz wszystko we wnętrzu to machnij zwykłym sprejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Witam. Kolejny update: Rama przed malowaniem: I reszta : Przednie nadkola: Zbiorniczek przychodzący do chłodnicy: Lusterka: I kliny pod koła To narazie wszystko . Lakier w zależności jak pada światło ma inny odcień . Aha i pokrywa silnika ma teraz chromowany napis Volvo i niebieski korek wlewu. Przy okablowaniu silnika bardzo pomogły mi zdjęcia z relacji budowy Volva Kolegi Jawkers'a . Do akumulatorów pujdzie od alternatora jeszcze czerwony kabel . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lipca 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Lipca 2008 Witam. Bardzo fajnie wyszło to okablowanie i ciesze się że moja relacja mogła w tym pomóc EDIT: Ładny kolor lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Pomaluj opaski na klinach i popracuj nad jakością fotek . Lakierek bardzo fajny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 No zapowiada się ciekawie. Środek to poksylina?? Ja też próbowałęm z tym materiałęm lecz nie zabardzo mi się efekt podobał, zrobiłęm to trochę inaczej. Zasiadam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 i popracuj nad jakością fotek Ty też xD Ja robię telefonem, a Ty cyfrówką... Dzięki za dobre opinie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Tyle że moja cyfrówka ma 100lat a twój telefon jest igła , a i tak moja cyfrówka jest lepsza . Dobra mniejsza z tym , podganiaj budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 29 Lipca 2008 Autor Share Napisano 29 Lipca 2008 Kolejny update. Tylne nadkola nie są jeszcze przyklejone i dlatego są krzywo: Narazie to wszystko. Budowa wielkimi krokami zbliża się do końca . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Mnie się bardzo podoba Nie mam zbyt dużo do zarzucenia oprócz tego napisu volvo na silniku ;p . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi