eKrystian Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Ogólnie nie przepadam za Amerykańcami, ale robota Torniego powala na kolana ! Wnętrze jak i kabina wygląda rewelacyjnie. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
tornado Napisano 6 Lipca 2008 Autor Napisano 6 Lipca 2008 Myślicie, że jak byłem na peronie 9 i 3/4 to odrazu jest ze mnie czarownik nic z tego chciałem przejść przez ścianę i tylko guza se nabiłem Wczoraj a w zasadzie w nocy popracowałem jeszcze przy Macku, między innymi pomalowałem od wewnatrz maskę silnika: Kalkomanie na ramie i pod maską nakleiłem wcześniej: Zacząłem uzbrajać kabinę, wnętrze i filtr powietrza włożone są na sucho: Zastanawiam się czym załatać dziury pod klimę na dachu , czy zamontować ją (nie bardzo mi sie ona widzi), czy dołożyć coś z akcesorii np. kolejne fanfary lub szperacze Cytuj
paffko Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 A jak dołozysz na dach jeszcze jakieś "ozdóbki" to nie będzie tego oby ciut za dużo?? Pozdrawiam Cytuj
eKrystian Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 Ta sama myśl mi się nasuneła co paffko może już lepiej nic Torni nie dodawaj bo będzie za dużo.Jak możesz to pokaż tą klime. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
tornado Napisano 6 Lipca 2008 Autor Napisano 6 Lipca 2008 Jak możesz to pokaż tą klime. Klima jest na trzeciej fotce od końca (jescze nie pomalowana). Cytuj
eKrystian Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 A sorki nie zauważyłem bo tą fotkę ominołem. Hmm ja bym zostawił tak jak jest mi również ta klima się nie widzi. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
kozi84 Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 Fakt klima amt jest strasznie brzydka;]. Może anteny przyklej tam, albo koguty Cytuj
Wojtek Tul Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 Nie wiem co powiedzieć Torni, boski zestaw widać, że twoja wiedza i zangażowanie do pracy się coraz bardziej pogłębia. Cytuj
Bilonzo Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 Piękna robota Torni . Szczególnie na kolana powala lakierek na Macku - PIĘKNYY . Pozdrawiam Cytuj
miqs Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 Spróbuj zrobić przymiarkę z halogenami, takie coś w pracy w lesie jest pomocne więc nawet realizm się pojawi:) Cytuj
tornado Napisano 6 Lipca 2008 Autor Napisano 6 Lipca 2008 Dzięki koledzy za Wasze opinie porady Będe jeszcze nad tym myślał co zrobić z otworami w dachu, na wszelki wypadek pomalowałem klimę. Tymczasem Kabina i maska silnika są zamontowane na ramie już na stałe. W komorze silnikowej przybyło to i owo. Musiałem skrócić i nieco przesunąć na ścianie kabiny drążek kierowniczy do wnętrza, gdyż wewnętrzne nadkole nachodziło na niego i maska nie zamykała się. Teraz na fotce widzę, że podczas malowania popryskałem silnik, będę musiał zrobić małe poprawki. Wydech też jest na swoim miejscu Zderzak pomalowałem alcladami i nakleiłem tablice. W przednich lampach wywierciłem otwory i wstawiełem klosze z zestawu akcesorii - wcześniej był to jeden odlew chromowany. Cytuj
miqs Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 Dopiero zauważyłem, że to ta śmieszna wersja Macka z tą nie symetryczną kabiną Bardzo podoba mi się wykonanie silnika, zresztą co tutaj pisać klasa i tyle Cytuj
tornado Napisano 7 Lipca 2008 Autor Napisano 7 Lipca 2008 Kabina praktycznie jest już ukończona Otworki na klimę zamaskowałem szperaczami, zamontowałem lusterka, antenę i wycieraczki szyb (KFS), a maskę ozdabia malućki buldog Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 No zajefajnie , elegancko sie prezetuje , tam zprzodu przy "MACK" są jakies zanieczyszczenia , paprochy czy jak to tam mozna nazwać . A ten piesek jest śmiechowy Cytuj
miqs Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 Ekstra! Świetnie wgląda kabina, piesek jest piękny:) Dobrze, że zamontowałes szperacze, dodają uroku. Cytuj
tornado Napisano 7 Lipca 2008 Autor Napisano 7 Lipca 2008 tam zprzodu przy "MACK" są jakies zanieczyszczenia , paprochy czy jak to tam mozna nazwać . Zgadza się, były to jakieś pyłki pozostawione przez ściereczkę. Cytuj
paffko Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Piesek na masce jest pocieszny A jeśli chodzi o te szperacze...wybrałeś najlepiej jak dało się wybrać...nie za dużo a ni nie za mało na tym dachu...po prostu w sam raz. Reszta modelu...co tu dużo mówić...klasa sama dla siebie Pozdrawiam Cytuj
tornado Napisano 8 Lipca 2008 Autor Napisano 8 Lipca 2008 Dorobiłem kalkomanie na dyszel przyczepy (biały papier do drukowania kalkomani + czerwony marker) i postanowiłem trochę przybrudzić zestaw (narazie przyczepa). Zdjęcia wyolbrzymiają brud, w realu jest bardziej delikatny. Cytuj
Wojtek Tul Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Świetna robota Andrzeju, z tym brudzingiem Cytuj
Tommi Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Fajny zestawik . Pięknie wykonany Pozdrawiam Tomek Cytuj
Truckerek93 Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Już nie mogę patrzeć... Robisz ten model w zastraszającym tempie, a ja nie mogę się pozbierać i zacząć malować kabinki od manika..... Cytuj
Wojtek Tul Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 Andrzeju jaka jest cała dł zestawu ( modelu ) po złożeniu Cytuj
tornado Napisano 9 Lipca 2008 Autor Napisano 9 Lipca 2008 Andrzeju jaka jest cała dł zestawu ( modelu ) po złożeniu Nie pamiętam wymiarów zestawu, na oko ma około 60 cm. Wojtuś obecnie jestem na drugim końcu Polski i nie mam jak zmierzyć go. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi