eKrystian Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Ogólnie nie przepadam za Amerykańcami, ale robota Torniego powala na kolana ! Wnętrze jak i kabina wygląda rewelacyjnie. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Myślicie, że jak byłem na peronie 9 i 3/4 to odrazu jest ze mnie czarownik nic z tego chciałem przejść przez ścianę i tylko guza se nabiłem Wczoraj a w zasadzie w nocy popracowałem jeszcze przy Macku, między innymi pomalowałem od wewnatrz maskę silnika: Kalkomanie na ramie i pod maską nakleiłem wcześniej: Zacząłem uzbrajać kabinę, wnętrze i filtr powietrza włożone są na sucho: Zastanawiam się czym załatać dziury pod klimę na dachu , czy zamontować ją (nie bardzo mi sie ona widzi), czy dołożyć coś z akcesorii np. kolejne fanfary lub szperacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 A jak dołozysz na dach jeszcze jakieś "ozdóbki" to nie będzie tego oby ciut za dużo?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Ta sama myśl mi się nasuneła co paffko może już lepiej nic Torni nie dodawaj bo będzie za dużo.Jak możesz to pokaż tą klime. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Jak możesz to pokaż tą klime. Klima jest na trzeciej fotce od końca (jescze nie pomalowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 A sorki nie zauważyłem bo tą fotkę ominołem. Hmm ja bym zostawił tak jak jest mi również ta klima się nie widzi. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Fakt klima amt jest strasznie brzydka;]. Może anteny przyklej tam, albo koguty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Nie wiem co powiedzieć Torni, boski zestaw widać, że twoja wiedza i zangażowanie do pracy się coraz bardziej pogłębia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Piękna robota Torni . Szczególnie na kolana powala lakierek na Macku - PIĘKNYY . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Spróbuj zrobić przymiarkę z halogenami, takie coś w pracy w lesie jest pomocne więc nawet realizm się pojawi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2008 Autor Share Napisano 6 Lipca 2008 Dzięki koledzy za Wasze opinie porady Będe jeszcze nad tym myślał co zrobić z otworami w dachu, na wszelki wypadek pomalowałem klimę. Tymczasem Kabina i maska silnika są zamontowane na ramie już na stałe. W komorze silnikowej przybyło to i owo. Musiałem skrócić i nieco przesunąć na ścianie kabiny drążek kierowniczy do wnętrza, gdyż wewnętrzne nadkole nachodziło na niego i maska nie zamykała się. Teraz na fotce widzę, że podczas malowania popryskałem silnik, będę musiał zrobić małe poprawki. Wydech też jest na swoim miejscu Zderzak pomalowałem alcladami i nakleiłem tablice. W przednich lampach wywierciłem otwory i wstawiełem klosze z zestawu akcesorii - wcześniej był to jeden odlew chromowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Dopiero zauważyłem, że to ta śmieszna wersja Macka z tą nie symetryczną kabiną Bardzo podoba mi się wykonanie silnika, zresztą co tutaj pisać klasa i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Kabina praktycznie jest już ukończona Otworki na klimę zamaskowałem szperaczami, zamontowałem lusterka, antenę i wycieraczki szyb (KFS), a maskę ozdabia malućki buldog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 No zajefajnie , elegancko sie prezetuje , tam zprzodu przy "MACK" są jakies zanieczyszczenia , paprochy czy jak to tam mozna nazwać . A ten piesek jest śmiechowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Ekstra! Świetnie wgląda kabina, piesek jest piękny:) Dobrze, że zamontowałes szperacze, dodają uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 tam zprzodu przy "MACK" są jakies zanieczyszczenia , paprochy czy jak to tam mozna nazwać . Zgadza się, były to jakieś pyłki pozostawione przez ściereczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Piesek na masce jest pocieszny A jeśli chodzi o te szperacze...wybrałeś najlepiej jak dało się wybrać...nie za dużo a ni nie za mało na tym dachu...po prostu w sam raz. Reszta modelu...co tu dużo mówić...klasa sama dla siebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Lipca 2008 Autor Share Napisano 8 Lipca 2008 Dorobiłem kalkomanie na dyszel przyczepy (biały papier do drukowania kalkomani + czerwony marker) i postanowiłem trochę przybrudzić zestaw (narazie przyczepa). Zdjęcia wyolbrzymiają brud, w realu jest bardziej delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Świetna robota Andrzeju, z tym brudzingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Fajny zestawik . Pięknie wykonany Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chipmen Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Fajny zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Już nie mogę patrzeć... Robisz ten model w zastraszającym tempie, a ja nie mogę się pozbierać i zacząć malować kabinki od manika..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Andrzeju jaka jest cała dł zestawu ( modelu ) po złożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lipca 2008 Autor Share Napisano 9 Lipca 2008 Andrzeju jaka jest cała dł zestawu ( modelu ) po złożeniu Nie pamiętam wymiarów zestawu, na oko ma około 60 cm. Wojtuś obecnie jestem na drugim końcu Polski i nie mam jak zmierzyć go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi