Paws Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 ..model po pomalowaniu ,lakierem czy jakimś innym wynalazkiem? (maluje pędzelkiem więc wykończenie także będzie tą techniką) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 LAKIEREM BEZBARWNYM. PRZED KALKOMANIAMI BłYSZCZąCY (POLECAM SIDOLUX) A PO KALKOMANI I BRUDZENIU MATOWY POZDR oooo sorry kliknoł mi sie caps lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 (POLECAM SIDOLUX) Sidolux kojarzy mi się z płynem i nabłyszczaczem do parkietów!! ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Sidolux kojarzy mi się z płynem i nabłyszczaczem do parkietów!! ?? Dokładnie tak. http://www.lakma.com/gosopodarcza/produkty/sidolux/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Wy mówicie serio z tym płynem ?? ze tym się model maluje ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 ja maluje i jest ok. sidolux zabezpiecza błyszczącą warstwą panele więc dlaczego nie plastik. serio to działa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Wiesz malowałem 5 modeli ale nigdy nie używałem lakierów ani innych płynów ale teraz kupuje drugiego spita wiec wypróbuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Czyli maluje kamuflaż na to maluje lakierem potem kalki a na kalki sidolux ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Nie, sidolux pod i na kalkomanie, później lakier normalny, modelarski o odpowiednim odcieniu (mat, półmat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 A ja daje Sidolux tylko pod kalkomanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Dziękuje bardzo teraz będzie o wiele lepiej wyglądał mój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 A ja daje Sidolux tylko pod kalkomanie... Przeważnie wystarcza tylko POD, niekiedy, jak jest grubsza kalkomania dobrze dać i NA, żeby złagodzić schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 samemu trza wyczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 mam tylko prośbe podali byscie link do sklepu z jakimis lakierami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 Chłopie a może model też ci zrobić?? Weźże wpisz w google "farby modelarskie" i cos powinno znaleźć. www.sklep.dy.pl <==== link do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 Zaraz ci pan moderator napisze, ze to co napisales bylo niepedagogiczne i ze mlodego adepta zniechecasz do tajemnej wiedzy modelarskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 O pedagogiczne podejście to sięnie martw;) IV rok resocjalizacji mam za sobą więc coś tam wiem. A że tak napisałem. Cóż ostatnio często się widzi po forach że młodzi ludzie przychodząc od razu nieomal żądają podania im wszystkiego na tacy. Często nie chce im się nawet wpisać do wyszukiwarki google (czy forumowej) poszukiwanego słowa. Sytuacja ta jest dość denerwująca dla starszych stażem modelarzy, którzy często długo doskonalili swoje techniki. Młodzieży!! Szukajcie więc jak się da i gdzie się da a dopiero jak nic z tych poszukiwań nie wyjdzie uderzajcie na forum. I jeszcze jedno inaczej wygląda tekst "Znalazłem kilka adresów sklepów w sieci. Napiszcie który lepszy bo nie mam rozeznania" a inaczej " Podajcie mi linki do sklepów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 no tak sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 Artek by sie na polityka nadawał. Ten "Apel do mlodzieży" był świetny!! winszuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 propnuje na str. głównej zrobić taki text "Apel do młodzieży" który zredagowałbby Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 To raczej nic nie da... Zasada, ktora nalezaloby by propagowac i przestrzegac (czesc z nas juz to robi) mowi: "Chcesz pomoc? Odpowiadasz, zwracajac ewentualnie delikatnie uwage, zeby na przyszlosc innaczej podejsc do sprawy. Nie chesz pomoc? Olewasz, siedzisz cicho i nie klapiesz na darmo dziobem". Karcenie, opierniczanie i inne takie formy zazwyczaj powoduja wrecz odwrotny skutek. I sa punktem wyjscia do niemajacych konca, czczych dyskusji. No i kwasza atmosfere. Nie zamykam tego tematu (choc wypadaloby to zrobic), bo moze ktos bedzie mial jeszcze cos do powiedzenia w poruszonej na poczatku kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 Ja mam pytanie: kupiłem sobie mata humbrola dałem na suchy już sidolux, ale po wyschnięciu lakiery matowego model dalej sie błyszczał. why?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 Jezeli powierzchnia jest bardzo blyszczaca, to jedna warstwa lakieru nie zmatowi dobrze. Trzeba polozyc ze 3 warstwy. Druga sprawa, to to, ze moze zle wymieszales lakier i malowalwes praktycznie polyskiem. Bo mat to przeciez lakier blyszczacy z dodatkiem jakiegos talku. Jak zle wymieszasz, to "zmatwiacz" zostaje na dnie i lecisz zwyklym glossem. Malowales pedzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi