chorąży Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja (edytowane) Ukrainski Abrams Dron morski przeznaczony do transportu rannych i zaopatrzenia zaginął w 1945 roku , narodził powtórnie w 2024 zniszczony VPK-Ural rozbita grupa pojazdów sowieckich kolejna pojazdy z klubu golfowego? nowe oznaczenie ZOV 502TB Altażc miał zastąpić MT-LB , wyprodukowano 4 sztk które wylądowały w Ukr drewniany Patriot była lista okrętów zatopionych jest lista trafionych rafinerii Edytowane 13 Maja przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Kolejny Leo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja (edytowane) 4 godziny temu, chorąży napisał: Kolejny Leo ??? ciężko wyczuć bo Rosjanie maja tendencje do wrzucenia kilkukrotnie fotek tego samego pojazdu z różnych ujęć . Na tą chwilę straty ukraińskie w czołgach podawane na podstawie zdjęć geolokalizowanych To wozów wszystkich typów 815 szt z czego zniszczonych zostatało 553 pojazdy wozy uszkodzone na dające się do naprawy 68 szt wozy zdobyte przez wojska FR 132 szt Przygotowałem info ile Leopardów się zużyło Leo 1A5 1. uszkodzony Leo 2A4 10 .zniszczonych 10. uszkodzonych Razem 20 szt Leo 2A6 6, zniszczonych 5 uszkodzonych razem 11 szt Stridsvang 122 1 zniszczony 6 uszkodzonych Razem 7 szt Abrams 1A1A SA 3 zniszczone 4 uszkodzone razem 7 szt stan na 14.05.2024 Edytowane 14 Maja przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja (edytowane) Edytowane 14 Maja przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Fotka zniszczonej BOGDANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Rosjanie pokazują proces budowania stodoły na czołgu. Ponoc tymi zabudowami Rosjanie rekompensujom braki w BWP . W tych stodołach wożą desant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja 2 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Fotka zniszczonej BOGDANY Jeden z nielicznej grupy pojazdów i to po obu stronach frontu które przetrwały bardzo długi okres bez straty choć jednego pojazdu. W tym roku podobno zniszczono ich 3 sztuki. Ewenementem jest tylko T-14 Armata którego Никто ничего не видел, не слышал , choć patrząc na brak zdjęć zamieszczonych czy to w internecie czy prasie sowieckiej , wojska ru nie straciły żadnego pojazdu od początku agresji 2014 podobno z Ukr , Landrovery trzy rosyjskie przeciw 1 ukraińskiemu Rosyjski Korpus Русский Добровольческий Корпус Polski Korpus T-72, BMP-3 stodoła na gąsienicach T-72 na T-80 jak i na MT-LB i objazdowy Mc to obywatel Rosji Wiaczesław Rezniczenko, baptysta z rosyjskiego Dalekiego Wschodu. Ze względów religijnych odmówił pójścia na front i został skazany na 2 lata kolonii karnej. Mężczyzna ma w domu żonę i 5-miesięczne dziecko, ale wie na pewno: z kolonii jest wyjście, a z trumny nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Kolejna stodola się buduje chyba Jarosław Wolski ma rację że braki w BWP uzupełniają, tymi wynalazkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja (edytowane) BRDM Ukrainski z siatkami antydronowymi. Czy to nie ex Polski wóz Edytowane 14 Maja przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Ewakułacja uszkodzonego T72b3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Ewakułacja uszkodzonej stodoły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja 16 godzin temu, bulik58 napisał: . to obywatel Rosji Wiaczesław Rezniczenko, baptysta z rosyjskiego Dalekiego Wschodu. Ze względów religijnych odmówił pójścia na front i został skazany na 2 lata kolonii karnej. Mężczyzna ma w domu żonę i 5-miesięczne dziecko, ale wie na pewno: z kolonii jest wyjście, a z trumny nie. Poniżej scenki z mobilizacji na UKR. W tym przypadku Kobiety uratowały brańca. Po raz kolejny apeluję aby Szanowny pochwalił sie swoim modelarskim warsztatem, a politykę pozostawił poza tym Forum. (zdjecie za wp.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Tak jak ostatnio napisałem , szkoda mi czasu i komputera na jakąkolwiek wymianę korespondencji . Pierw proszę sobie przejrzeć swoje własne wpisy pełne polityki, propagandy i wulgarnych wyrażeń względem ludzi innej narodowości , flagi państwowej, polityków itp. Na tym kończę ten temat, innych postów już nie będzie. Nie życzę sobie dalszych postów pod moim adresem. Basta P.S. Temat modelarstwa - czym ja się zajmuje ew. zajmę to moja sprawa i na pewno ktoś o nicku ,,chorąży,, nie będzie mi próbował cokolwiek narzucać . Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja 46 minut temu, WPR napisał: https://packaged-media.redd.it/stc76ssuydzc1/pb/m2-res_720p.mp4?m=DASHPlaylist.mpd&v=1&e=1715803200&s=093bebbd084faa47e156a830d395616897186248#t=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Godzinę temu, bulik58 napisał: Tak jak ostatnio napisałem , szkoda mi czasu i komputera na jakąkolwiek wymianę korespondencji . Pierw proszę sobie przejrzeć swoje własne wpisy pełne polityki, propagandy i wulgarnych wyrażeń względem ludzi innej narodowości , flagi państwowej, polityków itp. Na tym kończę ten temat, innych postów już nie będzie. Nie życzę sobie dalszych postów pod moim adresem. Basta P.S. Temat modelarstwa - czym ja się zajmuje ew. zajmę to moja sprawa i na pewno ktoś o nicku ,,chorąży,, nie będzie mi próbował cokolwiek narzucać . Koniec Każdy wyraz propagowania przez Szanownego banderyzmu bądź znaków z tym związanych będzie przeze mnie piętnowany, to do jasności. Reszty bzdur nie będę komentował. Tośmy sobie, w zasadzie publicznie jasno wyrazili zdanie co o adwersarzu myślimy i tyle na ten temat. A co do modelarstwa, warsztatu, cóż inni ocenią ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja (edytowane) Edytowane 15 Maja przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja W dniu 14.05.2024 o 19:38, Bartosz Ciesielski napisał: BRDM Ukrainski z siatkami antydronowymi. Czy to nie ex Polski wóz Tak to jest polski BRDM-2 który trafił do 111 Brygady AFU Polskie T-72M1R i .. Czeskie T-72EA które trafiły do Ukr First video of Russian turtle tank burning. Luhansk region 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Ukr BMP z 30mm Байцы батальёна “Літвін” Палка Каліноўскага паказалі зладжаную працу БПЛА і мінамётаў. Беспілотнік, відэазапіс з якога вы ўласна і бачыце, зафіксаваў перамяшчэнне і накапленне варожай пяхоты ў лесапаласе. Атрымаўшы з паветра дакладныя каардынаты расейскага бронетранспарцёра, беларускія ваяры знішчаюць яго адным трапным мінамётным стрэлам, пасля чаго вораг спешна рэціруецца, забіраючы целы загінулых падчас атакі салдат. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Maja Autor Share Napisano 16 Maja Dziś o czołgu z jeziora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Dziś o czołgu z jeziora ,, Nu pajechali ... ,, no i pojechali nad jezioro Edytowane 16 Maja przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: Dziś o czołgu z jeziora W , na jest niepoprawne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja (edytowane) 16 minut temu, em napisał: W , na jest niepoprawne Która forma jest poprawna: w Ukrainie czy na Ukrainie? Jeśli w Ukrainie, to kiedy wprowadzono zmianę? Poprawne są dwa typy konstrukcji: (jestem) na Ukrainie oraz (jadę) na Ukrainę, a także (jestem) w Ukrainie oraz (jadę) do Ukrainy. Zarówno forma "w Ukrainie", jak i "na Ukrainie" są formami dopuszczalnymi. Znaczą to samo. Przy czym forma z przyimkiem na nawiązuje do stanu podległości, co w omawianym przypadku ma związek z historią Ukrainy. Używana dziś coraz częściej forma "w Ukrainie" ma zaś akcentować niepodległość i suwerenność ww. państwa. Podobnie rzecz ma się z formami (jadę) "na Ukrainę/do Ukrainy". Edytowane 16 Maja przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi