Skocz do zawartości

Panzer I ausf.A Dragon 1/35

Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Mój pierwszy Niemiec Fajnie się sklejało, trzyba tylko uważać na instrukcję przy "mapce", które miejsca mają być nawiercone na błotniku - ja się zagapiłem, albo to wina instrukcji i zrobiłem jedną niepotrzebnie Poza tym model wart swej ceny.

Galeria bez figurek i podstawki bo pierwsze nie chcą się pomalować a podstawka się ciut popsuła.

Zapraszam do komentowania i oceny.

pict2601mh5.jpg

pict2599gh2.jpg

pict2612ai6.jpg

pict2610bw4.jpg

pict2609nv8.jpg

pict2603hp4.jpg

pict2602yx6.jpg

pict2596iu7.jpg

pict2594gj2.jpg

pict2592wu5.jpg

pict2590sv7.jpg

pict2588dc7.jpg

pict2587gx5.jpg

pict2589mz7.jpg

pict2613xe3.jpg

pict2586ti0.jpg

A taka będzie prawdopodobnie podstawka.

pict2308ot8.jpg

Czołg starannie wykonany, malowanie tylko trochę rzuca się w oczy - nie za dużo tego pyłu na błotnikach ? na przedniej (skośnej) płycie nie ma go wcale, albo-albo ?!

No i sceneria... słupek graniczny IIRP, łezka się w oku kręci. Za to duży + !

Kanister to w ogóle do wymiany jest przy najbliższej okazji ;)

Nie wiem jak to z nimi było, bo do tej pory nie gustowałem w sprzęcie niemieckim, w każdym razie on jest do tobołka przymocowany a tobołek do zaczepów na pancerzu.

Kurz zawsze można zetrzeć, popracuję nad tym jak podstawkę wykończę, dzięki za uwagi ;)

Po pierwsze to bardzo ladne zdjecia, moja uwaga tylko bys w przyszlosci

dawal nieco lepsza jakosc przy kompresji jpg, dawal je ciut wieksze i kadrowal nieco ciasniej - na tym wszystkim traca tylko detale.

Ale naprawde mocno ponad przecietna forumowa

Sam temat jest mi dosc bliski ze wzgledu, ze jestem w trakcie

prac nad podobna scenka /wrzesien 39 Panzer I i ekipa z tym, ze w

miejskiej scenerii/. Niestety z uwagi, ze to projekt do magazynu nie moge sie nim pochwalic na forum... nie mniej jednak pozwole sobie na komentarze odnosnie Twojego modelu.

Model wyglada ok ale wydaje mi sie, ze powinienes porawic:

- krzywa kalke /krzyz/ z przodu

- kanister wydaje sie byc bez raczek (moze takie byly - jak cos przepraszam), nie mniej dziwnie to wyglada

- co do reszty poczekam na final na winietce

Heh co do figurek ja tez mam ostatnio problem

ze skonczeniem pewnych 4 ruskich, wiec sie nie martw...

to jest hiper trudna sprawa w porownaniu z malowania modeli

pozdr

pawel

PS. czy do fotografii uzywales jakies komory bezcieniowej

jesli tak napisz jakiej bo nosze sie z zamiarem zakupu.

Dziwię się że chwalisz zdjęcia - bo powstają na 3,5 letniej cyfrówce, na balkonie po południu gdy słońce za mocno nie świeci, a tłem jest karta z kalendarza

Kanister jak napisałem do wymiany, a krzyż fakt, ale już się nic zrobić z nim nie da raczej, tyle co odprysków dałem trochę wokół skrzywionej belki.

Model wyglada ok ale wydaje mi sie, ze powinienes porawic:

- krzywa kalke /krzyz/ z przodu

Jeżeli ten Panzer, na tej dioramce, ma przedstawiać wrzesień 1939 to musisz nie tylko poprawić krzyż, ale powinieneś go zmienić na pełny biały, a nie belkowy.