Kamil K. Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Mój pierwszy Niemiec Fajnie się sklejało, trzyba tylko uważać na instrukcję przy "mapce", które miejsca mają być nawiercone na błotniku - ja się zagapiłem, albo to wina instrukcji i zrobiłem jedną niepotrzebnie Poza tym model wart swej ceny. Galeria bez figurek i podstawki bo pierwsze nie chcą się pomalować a podstawka się ciut popsuła. Zapraszam do komentowania i oceny. A taka będzie prawdopodobnie podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Model ekstra, ale kanister jest przymocowany sznurkiem do siatki, nie miały one czasem mocowań na kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Czołg starannie wykonany, malowanie tylko trochę rzuca się w oczy - nie za dużo tego pyłu na błotnikach ? na przedniej (skośnej) płycie nie ma go wcale, albo-albo ?! No i sceneria... słupek graniczny IIRP, łezka się w oku kręci. Za to duży + ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Brdzo ładnie, chociaż faktycznie gdzieniegdzie kurzu jest za dużo, a gdzie indziej mało. Ale podstawka świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 Kanister to w ogóle do wymiany jest przy najbliższej okazji ;) Nie wiem jak to z nimi było, bo do tej pory nie gustowałem w sprzęcie niemieckim, w każdym razie on jest do tobołka przymocowany a tobołek do zaczepów na pancerzu. Kurz zawsze można zetrzeć, popracuję nad tym jak podstawkę wykończę, dzięki za uwagi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Po pierwsze to bardzo ladne zdjecia, moja uwaga tylko bys w przyszlosci dawal nieco lepsza jakosc przy kompresji jpg, dawal je ciut wieksze i kadrowal nieco ciasniej - na tym wszystkim traca tylko detale. Ale naprawde mocno ponad przecietna forumowa Sam temat jest mi dosc bliski ze wzgledu, ze jestem w trakcie prac nad podobna scenka /wrzesien 39 Panzer I i ekipa z tym, ze w miejskiej scenerii/. Niestety z uwagi, ze to projekt do magazynu nie moge sie nim pochwalic na forum... nie mniej jednak pozwole sobie na komentarze odnosnie Twojego modelu. Model wyglada ok ale wydaje mi sie, ze powinienes porawic: - krzywa kalke /krzyz/ z przodu - kanister wydaje sie byc bez raczek (moze takie byly - jak cos przepraszam), nie mniej dziwnie to wyglada - co do reszty poczekam na final na winietce Heh co do figurek ja tez mam ostatnio problem ze skonczeniem pewnych 4 ruskich, wiec sie nie martw... to jest hiper trudna sprawa w porownaniu z malowania modeli pozdr pawel PS. czy do fotografii uzywales jakies komory bezcieniowej jesli tak napisz jakiej bo nosze sie z zamiarem zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 Dziwię się że chwalisz zdjęcia - bo powstają na 3,5 letniej cyfrówce, na balkonie po południu gdy słońce za mocno nie świeci, a tłem jest karta z kalendarza Kanister jak napisałem do wymiany, a krzyż fakt, ale już się nic zrobić z nim nie da raczej, tyle co odprysków dałem trochę wokół skrzywionej belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Model wyglada ok ale wydaje mi sie, ze powinienes porawic:- krzywa kalke /krzyz/ z przodu Jeżeli ten Panzer, na tej dioramce, ma przedstawiać wrzesień 1939 to musisz nie tylko poprawić krzyż, ale powinieneś go zmienić na pełny biały, a nie belkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 Dobrze wiedzieć - w takim razie poprawę. Ale kurde gdzieś taki widziałem na jakiejśc fotce/planszy barwnej podpisanej wrzesień 1939, ehh, ufaj internetowi człowieku ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Elegancka robótka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Subgrafik w jakim magazynie będzie twój Panzer I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi