Trucknology Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Witam Zacząłem budowę DAFa XF95 starego w kabinie SSC. Chcę go zrobić jako mój fikcyjny firmowy showtruck. Z dodatków to tak: klima postojowa, wydech albo trójnik, super - single, przerobione piasty, zderzak od naczepy, fartuch, trąby, trochę kalek robionych na zamówienie, wnętrze beżowe, skóra, halogeny, obrysówki, może szyld reklamowy... na pewno będą historyczne loga DAFa i przerobiona skrętna oś Niezbyt miło się skleja, model ma pełno niedolewek/nadlewek, które trzeba poprawiać :/ Dotychczasowy postęp: - obrobione felgi z oponami - skrętna oś -międzyosiówka z wyciętym otworem na wydech a następnie zaślepionym przez mnie - błąd Italeri -rama Zdjęcia z dotychczasowych prac, nie mówić, że coś odstaje, jest krzywo itd. bo nic jeszcze nie jest przyklejone Nadkola przednie, których na zdjęciach nie ma będą ciemnozielone tak jak międzyosiówki, tylny zderzak, przedni także -wnętrze po 2 warstwach kremowego, jeszcze będzie jedna: -przerobione piasty, felgi będą czerwone: -klima postojowa: -przymiarka i próba lakieru, będzie troszkę ciemniejszy i cieplejszy: -tylny zderzak jak i cały koń NL style: -całość: Czerwone felgi są do tego, że będą czerwone kalki ;) Edytowane 30 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Bardzo fajny truck się szykuje. Ładny kolorek wybrałeś . Będę przyglądać się relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Już mi się podoba . Życzę powodzenia w dalszych pracach nad tym Dafikiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Bardzo fajnie to wszystko wygląda. Kolor na osłonie idealny, wszystkie kolory są idealnie dobrane, a felgi piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Na jednym ze zdjęć pokazałeś dwie osie skrętne przez co myślałem, że dafik będzie w konfiguracji 6X2 ale taki też jest fajny Zatem siadam i obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2008 Hehe, bo jedna oś jest fabryczna - bez skrętu, a ta druga co leży obok skrętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 A ten tylni zderzak robiłeś sam? jak tak to może zdradzisz z czego Model sie ciekawie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 irizar mi to wygląda na odlew, ale niech się wypowie autor tematu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Lipca 2008 Autor Share Napisano 2 Lipca 2008 Wystarczy popatrzeć Rozcięty zderzak z zestawu akcesoriów Italeri i zaślepiony po bokach kawałkami PCV, zamocowany na rozciętych uchwytach do zderzaka naczepowego. Na środku skrócona szafeczka również z akcesoriów oraz przerobiony fartuch Nowości, sorry za słabe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Faktycznie . Dobrze kombinujesz. Bardzo ładnie położony lakierek . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Piękny kolor i co najważniejsze bardzo dobrze położony Jeśli tak będzie wykonany każdy element to już nie moge się doczekać finału Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 No Wojtek ! Kolorek śliczny i elegancko położony. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeMixXx Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Model bardzo ładny. Czerwone felgi są do tego, że będą czerwone kalki ;) A gdzie są te czerwone felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 PrzeMixXx a zobacz na fotkach wyżej na tych ostatnich nie ma czerwonych, ale myślę, że Wojtek coś kombinuje z nimi itd może jeszcze raz chce malować. Zresztą niech się wypowie on, ale na zdjęciach wyżej (niż te ostatnie) są czerwone. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzeMixXx Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 PrzeMixXx a zobacz na fotkach wyżej na tych ostatnich nie ma czerwonych, ale myślę, że Wojtek coś kombinuje z nimi itd może jeszcze raz chce malować. Zresztą niech się wypowie on, ale na zdjęciach wyżej (niż te ostatnie) są czerwone. Dla tego właśnie mówię: gdzie sie podziały te czerwoniutkie fele, które były widoczne na wcześniejszych zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Aha no to sorki myślałem, że może nie widziałeś wyżej. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 Chłopaki felgi pomalowałem na zielono, ponieważ zrezygnowałem z czerwonych dodatków Model skończony, galerię można ujrzeć tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=8779&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi