Skocz do zawartości

Letnia ofensywa Hobby Bossa

Kukuruźnik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Mój MiG będzie u mnie w poniedziałek, też będę robił z szachownicami. Kiedyś obserwowałem aukcję na allegro MiG-17F 1/72 Dragon. Cena doszła do ok. 120 zł- obłęd!! Żeby zrobić w 1/72 LiM-6bis potrzebny jest MiG-17F którego na razie na rynku brak.

Pozdr

• 4 weeks later...
:razz:

I tam widać,że będą również pylony na wyrzutnie pocisków niekierowanych - LiM6bis?

Lima szóstego pewnie nie będzie, ale pylony były też montowane na Limach-5 użytkowanych w NRD które przychodziły do Polski na remonty. Egzemplarz z muzeum w Berlin-Gatow ma te podwieszenia.

• 3 weeks later...

panowie, co jest potrzebne aby skonwertować Miga 17 w Lim 6 bis? bo mam chrapkę na ten samolocik.. skąd wziąć takie karabiny maszynowe?

http://lh5.ggpht.com/_dkae-HEEvd0/RyIHYcTBODI/AAAAAAAAAaU/JqH0tSrTHiU/1-IMG_9439.JPG

mieszkam niedaleko szkoły im. Lotnictwa Polskiego i mają tam na podwyższeniu właśnie Lima 6 bis, srebrne malowanie.... aż ślinka cieknie

wszelkie porady mile widziane

panowie, co jest potrzebne aby skonwertować Miga 17 w Lim 6 bis? bo mam chrapkę na ten samolocik.. skąd wziąć takie karabiny maszynowe?

http://lh5.ggpht.com/_dkae-HEEvd0/RyIHYcTBODI/AAAAAAAAAaU/JqH0tSrTHiU/1-IMG_9439.JPG

mieszkam niedaleko szkoły im. Lotnictwa Polskiego i mają tam na podwyższeniu właśnie Lima 6 bis, srebrne malowanie.... aż ślinka cieknie

wszelkie porady mile widziane

Potrzebny jest Mig-17F, dorabiamy zasobnik na spadochron hamujacy u nasady statecznika pionowego, dodajemy pylony+wyrzutnie mars-2, dorabiamy dwie anteny w kształcie litery L pod kadłubem i to tak z grubsza wszystko. Konwersja z MiG-17PF jest dużo gorsza bo obejmuje cały przód kadłuba od kabiny do wlotu powietrza.

Pozdro

Nawet tych "anten w kształcie litery L"nie trzeba dorabiać, są w zestawie. Tyle że te antenki, to był radiowysokościomierz RW-2, były pod skrzydłami. W Limach 6 dodano do nich tylko osłonę dieliektryczną, ale ją często zdjemowano w trakcie eksploatacji(?)

• 4 months later...

Odgrzewam kotleta... czy ktoś wie, gdzie można kupić / zna kogoś kto dorabia / sam dorabia / pylony i wyrzutnie Mars 2 w 1:48? Nigdzie nie mogę znaleźć... pomocy!

EDIT: hahahahah, ale ja zorientowany jestem... te wyrzutnie są w TYM zestawie! Nic oprócz blach nie jest mi potrzebne!

Ale się ucieszyłem

jachud3 - Szkoda pieniędzy na Smera, HB jest o jakieś 30zł droższy, ale o całe niebo lepszy Trzeba w nim dorobić zasobnik na spadochron, ale w Smerze też, bo nijak nie przypomina oryginału

I jeszcze jedno. Jeśli dobrze się domyślam, to mieszkasz na Bielanach. Lim-6bisR nr 527, który stoi na Lindego był pierwotnie w kamuflażu. Dopiero w szkole przemalowali go na srebrno.

I jeszcze jedno. Jeśli dobrze się domyślam, to mieszkasz na Bielanach. Lim-6bisR nr 527, który stoi na Lindego był pierwotnie w kamuflażu. Dopiero w szkole przemalowali go na srebrno.

Dobrze się domyślasz ale jako że model ma być prezentem dla mamy, która w owym liceum pracowała, robię srebrnego

• 2 months later...

Witam. Wie ktoś może kiedy Hobby Boss wyda serię Mi-2 te, które zapowiadali na Noryberdze 2009??? Bo już nie mogę wyrobić, a jak patrzę na Masterchafta to mi się nie dobrze robi... Fajnie też by było jakby zrobili Mi-14... Ah marzenia...

Pozdrawiam!