Bikernytzu Napisano 3 Lipca 2022 Autor Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Adam , Barszczo Dziękuję za wsparcie ale wciąż tego nie widzę, postanowiłem pójść dalej wrzucić stensile i trochę washa dać, przycieniowac kolory,efekt poniżej: Jak nie wyjdzie finalnie ..kosz przyjmie wszystko w każdym momencie Kalki z mistercrafta odwaliły taki cyrk , że pierwszy raz widziałem takie reakcje folii na AKRYLOWY lakier, zmarszczyły się, zwinęły i rozpadły na sto kawałków! Nie pozostało mi nic innego jak zamówić Model z oznaczeniami tureckimi ... Liczę, że jak zawsze lakier matowy na koniec wyrówna powierzchnię na jednolitą. Edytowane 3 Lipca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Lipca 2022 Napisano 3 Lipca 2022 Trochę przesadzasz... Nie mam pojęcia jak zrobić takie ładne plamy 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Lipca 2022 Autor Napisano 3 Lipca 2022 9 minut temu, Mitrandir napisał: Trochę przesadzasz... Nie mam pojęcia jak zrobić takie ładne plamy No właśnie rzecz w tym, że moim zdaniem jest słabo! Ale pomęczę do końca zobaczę czy da się to odratować jakoś.... Cytuj
burzatg Napisano 4 Lipca 2022 Napisano 4 Lipca 2022 Dobrze idzie, działaj do końca! Chętnie obserwuje Twoje zmagania i o dobry efekt końcowy jestem spokojny 1 1 Cytuj
Adamsky Napisano 4 Lipca 2022 Napisano 4 Lipca 2022 W dniu 3.07.2022 o 17:09, Bikernytzu napisał: Kalki z mistercrafta odwaliły taki cyrk , że pierwszy raz widziałem takie reakcje folii na AKRYLOWY lakier, zmarszczyły się, zwinęły i rozpadły na sto kawałków! Nie pozostało mi nic innego jak zamówić Model z oznaczeniami tureckimi ... zrobię Ci oznaczenie tureckie , ale model nie może wylądować w koszu 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 7 godzin temu, Adamsky napisał: zrobię Ci oznaczenie tureckie , ale model nie może wylądować w koszu To ja też się ładnie uśmiechnę,o takowy zestaw Cytuj
Bikernytzu Napisano 5 Lipca 2022 Autor Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) Ależ się Turecka armia rozreklamuje No i teraz podstawiony pod ścianą musze model skończyć .... Z kolei z chęcią skorzystam z Twojej propozycji Adamie ale ...philipines air force poproszę Co do kolorów ich odcieni ktore mnie tak doprowadzaja do nerwow to: Edytowane 5 Lipca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj
tomekk Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 10 godzin temu, Adamsky napisał: zrobię Ci oznaczenie tureckie , ale model nie może wylądować w koszu Przepraszam że zaśmiecam, ale mam pytanie, czy Ty Adamie robisz kalkomanie na zamówienie ? Cytuj
Adamsky Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 3 godziny temu, Bikernytzu napisał: Z kolei z chęcią skorzystam z Twojej propozycji Adamie ale ...philipines air force poproszę zamiast Turka - Filipinczyka ??? ok jakieś foto poproszę 1 Cytuj
Adamsky Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 1 godzinę temu, tomekk napisał: Przepraszam że zaśmiecam, ale mam pytanie, czy Ty Adamie robisz kalkomanie na zamówienie ? w zasadzie już nie niestety, teraz to już tylko od wielkiego dzwonu, problemy zdrowotne 2 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 49 minut temu, Bikernytzu napisał: Cos przyszło, będziemy lepić Skąd...? 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 5 Lipca 2022 Autor Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) 12 minut temu, Mitrandir napisał: Skąd...? Ah1q/s special hobby US and Turkey , zapewne masz w szafie Edytowane 5 Lipca 2022 przez Bikernytzu Cytuj
Bikernytzu Napisano 5 Lipca 2022 Autor Napisano 5 Lipca 2022 To nie pierwszy raz jak kupuje coś dla jednej naklejki Cytuj
Mitrandir Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 37 minut temu, Bikernytzu napisał: Ah1q/s special hobby US and Turkey , zapewne masz w szafie Nie mam... Pokaż pudełko Cytuj
Bikernytzu Napisano 5 Lipca 2022 Autor Napisano 5 Lipca 2022 (edytowane) 24 minuty temu, Mitrandir napisał: Nie mam... Pokaż pudełko Kto jak kto ale Ty masz każdy Model wiatraka. Edytowane 5 Lipca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 42 minuty temu, Bikernytzu napisał: Kto jak kto ale Ty masz każdy Model wiatraka. No bez jaj... tego nie mam, mam IDF 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 4 godziny temu, Bikernytzu napisał: To co zamówić drugi? Nie Cytuj
Bikernytzu Napisano 6 Lipca 2022 Autor Napisano 6 Lipca 2022 Trochę walki z kalkami , jak się nie ma co się lubi to....trzeba rzeźbić 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 10 Lipca 2022 Autor Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) Straszliwie nierówna walka z wklejaniem pojedynczych cyferek z kalkomanii...trochę powalczyłem z kamuflarzem który mnie tak bardzo nie satysfakcjonuje ale chyba już mi trochę brak chęci by to poprawiać w nieskończoność...efekt niestety taki a nie inny Cieniowania , washe kombinacje z odcieniami, rozjaśnienia, przyciemnienia...to na tyle bo ręce już mi opadają...zostają detale na kadłubie. Czyli zdejmujemy maski i lecimy dalej do konca Edytowane 10 Lipca 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 17 Lipca 2022 Autor Napisano 17 Lipca 2022 (edytowane) Musiałem trochę powalczyć z detalami bo coś mi nie pasowało wg.zdjec oraz diametralnie zmienić wyrzutnie gdyż te zestawowe były słabiutkie... Jak widać ciekawie aparat wyłapuje barwy w zależności od oświetlenia Wyrzutnie a raczej ich fronty i tyły oczywiście musiały być zrobione zupełnie inne , zestawowe byly niesymetryczne .Oczywiscie wymeczylem żywiczne , ma się rozumieć Edytowane 17 Lipca 2022 przez Bikernytzu Cytuj
Bikernytzu Napisano 17 Lipca 2022 Autor Napisano 17 Lipca 2022 (edytowane) Tu już pomalowane. Dwa Odcienie halo drab z domieszką czerni. Edytowane 17 Lipca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi