Jump to content

Wstawianie zdjęć na forum.

Recommended Posts

Witam. Mam problem ze wstawianiem zdjęć na forum. Podczas ściągania zdjęcia na forum zdjęcie jest obracane do góry nogami. 

Jak je obrócić lub jak ściągnąć żeby nie obracało się?

Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia?

Pozdrawiam.

Andrzej.

• Like 1

Zdjęcia robisz telefonem? Jeśli tak, to sprawdź w jakiej orientacji wychodzą poprawnie.
Telefon (zazwyczaj) obraca tak obraz, żebyś ty widział poprawnie,  nawet gdy trzymasz go "do góry nogami". Ale to działa tylko na jego ekraniku, fotka zrobiona w ten sposób oglądana na innym kompie czy wysłana na forum - będzie odwrócona.

• Thanks 1

• Super Moderator

Edycja w telefonie do poprawnej orientacji, zapis,  upload na forum, nie powinno być żadnych kłopotów

W przypadku foto "do góry nogami" bedzie jak pisze KayFranz na telefonie ok, ale na kompie czy forum już niekoniecznie.

16 godzin temu, KayFranz napisał:

Zdjęcia robisz telefonem? Jeśli tak, to sprawdź w jakiej orientacji wychodzą poprawnie.
Telefon (zazwyczaj) obraca tak obraz, żebyś ty widział poprawnie,  nawet gdy trzymasz go "do góry nogami". Ale to działa tylko na jego ekraniku, fotka zrobiona w ten sposób oglądana na innym kompie czy wysłana na forum - będzie odwrócona.

Dziękuję. Sprawdzę sobie.

Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia?

Próbowałem wstawić link do zdjęcia z fotosika. Skopiowałem kody z fotosika. Wkleiłem  i miniatury zdjęcia na forum nie widać. Widać to co widać. 

[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/b6b5a502009c6d7c][IMG]https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg[/IMG][/URL]

Sprawdziłem inne kody i one  też nie działają. Czy jest jakiś problem z fotosikiem? Może coś źle zrobiłem.

Edited by Endrju

@Fixer Dziękuję jeszcze raz za pomoc.  :toast: Ogarnąłem temat. Nie wiedziałem, że przy wklejaniu linku z hostingu trzeba skorzystać z zakładki "Wstaw inne media/Wstaw grafikę z URL". Wstawiłem i zadziałało.

b6b5a502009c6d7cmed.jpg.