Endrju Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 Witam. Mam problem ze wstawianiem zdjęć na forum. Podczas ściągania zdjęcia na forum zdjęcie jest obracane do góry nogami. Jak je obrócić lub jak ściągnąć żeby nie obracało się? Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia? Pozdrawiam. Andrzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KayFranz Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 Zdjęcia robisz telefonem? Jeśli tak, to sprawdź w jakiej orientacji wychodzą poprawnie. Telefon (zazwyczaj) obraca tak obraz, żebyś ty widział poprawnie, nawet gdy trzymasz go "do góry nogami". Ale to działa tylko na jego ekraniku, fotka zrobiona w ten sposób oglądana na innym kompie czy wysłana na forum - będzie odwrócona. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted July 14, 2022 Super Moderator Share Posted July 14, 2022 Edycja w telefonie do poprawnej orientacji, zapis, upload na forum, nie powinno być żadnych kłopotów W przypadku foto "do góry nogami" bedzie jak pisze KayFranz na telefonie ok, ale na kompie czy forum już niekoniecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2022 Author Share Posted July 15, 2022 16 godzin temu, KayFranz napisał: Zdjęcia robisz telefonem? Jeśli tak, to sprawdź w jakiej orientacji wychodzą poprawnie. Telefon (zazwyczaj) obraca tak obraz, żebyś ty widział poprawnie, nawet gdy trzymasz go "do góry nogami". Ale to działa tylko na jego ekraniku, fotka zrobiona w ten sposób oglądana na innym kompie czy wysłana na forum - będzie odwrócona. Dziękuję. Sprawdzę sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2022 Author Share Posted July 15, 2022 (edited) Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia? Próbowałem wstawić link do zdjęcia z fotosika. Skopiowałem kody z fotosika. Wkleiłem i miniatury zdjęcia na forum nie widać. Widać to co widać. [URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/b6b5a502009c6d7c][IMG]https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg[/IMG][/URL] Sprawdziłem inne kody i one też nie działają. Czy jest jakiś problem z fotosikiem? Może coś źle zrobiłem. Edited July 15, 2022 by Endrju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 z tego co podesłałeś wklejasz tylko https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2022 Author Share Posted July 15, 2022 (edited) @FixerDziękuję za pomoc. Wkleiłem to co mi zaznaczyłeś i dalej zdjęcia nie widzę tylko ten link. Coś dalej źle robię. https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg Edited July 15, 2022 by Endrju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2022 Author Share Posted July 15, 2022 @Fixer Dziękuję jeszcze raz za pomoc. Ogarnąłem temat. Nie wiedziałem, że przy wklejaniu linku z hostingu trzeba skorzystać z zakładki "Wstaw inne media/Wstaw grafikę z URL". Wstawiłem i zadziałało. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 hmm - u mnie wystarczyło wklejenie tego linka z Twojego porannego posta, bez żadnych dodatkowych czynności. Ważne że działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2022 Author Share Posted July 15, 2022 Może mam coś w ustawieniach ogólnych pozmieniane. Jak by nie patrzeć pomogłeś mi ogarnąć temat. Dziękuję jeszcze raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 9 godzin temu, Endrju napisał: Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia? Ale po co chcesz wstawiać miniatury ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 15, 2022 Author Share Posted July 15, 2022 @_OldMan_ Na przykład do wstawienia walkarounda na 40 zdjęć albo i więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 A to nie można wstawić w normalnym rozmiarze ? Czasy modemów i słabych transferów mamy już za sobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts