Endrju Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 Witam. Mam problem ze wstawianiem zdjęć na forum. Podczas ściągania zdjęcia na forum zdjęcie jest obracane do góry nogami. Jak je obrócić lub jak ściągnąć żeby nie obracało się? Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia? Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 Zdjęcia robisz telefonem? Jeśli tak, to sprawdź w jakiej orientacji wychodzą poprawnie. Telefon (zazwyczaj) obraca tak obraz, żebyś ty widział poprawnie, nawet gdy trzymasz go "do góry nogami". Ale to działa tylko na jego ekraniku, fotka zrobiona w ten sposób oglądana na innym kompie czy wysłana na forum - będzie odwrócona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Lipca 2022 Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2022 Edycja w telefonie do poprawnej orientacji, zapis, upload na forum, nie powinno być żadnych kłopotów W przypadku foto "do góry nogami" bedzie jak pisze KayFranz na telefonie ok, ale na kompie czy forum już niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 16 godzin temu, KayFranz napisał: Zdjęcia robisz telefonem? Jeśli tak, to sprawdź w jakiej orientacji wychodzą poprawnie. Telefon (zazwyczaj) obraca tak obraz, żebyś ty widział poprawnie, nawet gdy trzymasz go "do góry nogami". Ale to działa tylko na jego ekraniku, fotka zrobiona w ten sposób oglądana na innym kompie czy wysłana na forum - będzie odwrócona. Dziękuję. Sprawdzę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 (edytowane) Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia? Próbowałem wstawić link do zdjęcia z fotosika. Skopiowałem kody z fotosika. Wkleiłem i miniatury zdjęcia na forum nie widać. Widać to co widać. [URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/b6b5a502009c6d7c][IMG]https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg[/IMG][/URL] Sprawdziłem inne kody i one też nie działają. Czy jest jakiś problem z fotosikiem? Może coś źle zrobiłem. Edytowane 15 Lipca 2022 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 z tego co podesłałeś wklejasz tylko https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 (edytowane) @FixerDziękuję za pomoc. Wkleiłem to co mi zaznaczyłeś i dalej zdjęcia nie widzę tylko ten link. Coś dalej źle robię. https://images89.fotosik.pl/606/b6b5a502009c6d7cmed.jpg Edytowane 15 Lipca 2022 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 @Fixer Dziękuję jeszcze raz za pomoc. Ogarnąłem temat. Nie wiedziałem, że przy wklejaniu linku z hostingu trzeba skorzystać z zakładki "Wstaw inne media/Wstaw grafikę z URL". Wstawiłem i zadziałało. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 hmm - u mnie wystarczyło wklejenie tego linka z Twojego porannego posta, bez żadnych dodatkowych czynności. Ważne że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 Może mam coś w ustawieniach ogólnych pozmieniane. Jak by nie patrzeć pomogłeś mi ogarnąć temat. Dziękuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 9 godzin temu, Endrju napisał: Czy na naszym forum można wstawić miniaturę zdjęcia? Ale po co chcesz wstawiać miniatury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 @_OldMan_ Na przykład do wstawienia walkarounda na 40 zdjęć albo i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 A to nie można wstawić w normalnym rozmiarze ? Czasy modemów i słabych transferów mamy już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi