Marek K Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Na sąsiednim forum robię w konkursie Sonię z Clear Prop ( fajny i wymagający model). Tu postanowiłem wzorując się na tamtym modelu trochę zmodernizować starą haskę ( zdecydowanie pełnoletnią). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Wypraski można zobaczyć https://www.mojehobby.pl/products/Mitsubishi-KI-51-type-99.html swego czasu zastanawiałem się o wzbogacenie wnętrza czymś takim https://www.mojehobby.pl/products/Mitsubishi-Ki-51-Sonia-Interior-set.html ale to co zapakował CP do swojego modelu to inny poziom , przy okazji instrukcja tego modelu https://www.mojehobby.pl/products/Ki-51-Sonia-ADVANCED-KIT.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Czyli, jeśli dobrze rozumiem, tutaj robisz hasegawę? Mocno uproszczony ten model - przynajmniej na zdjęciach. A jak sam go oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Świetny temat będę zaglądać z przyjemnością i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Model haski to kopia firmy Mania, zresztą nie tylko on został przez haskę skopiowany. https://www.scalemates.com/pl/kits/mania-01-800-type-99-assault-plane-reconnaissance-mitsubishi-ki-51-sonia--164306 jak widać jest z 1975 roku , na tamte czasy to był rarytas ,mało tego do niedawna jedyna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 W 1975 roku przypinałem tarczę do szkolnego mundurka. O Japonii miałem się dopiero uczyć. Malowanie z okładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Oby tylko tak nie skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 Raczej tak nie skończy , ale parę fajnych zdjęć samolotow biorących udział w takim ataku by się przydało . Przy okazji odlewania części zrobiłem test nowego silikonu, jedyny + to tylko to że jest bezbarwny, miął być addycyjny , ale jak na taki produkt zbyt słabo się odpowietrza . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Mały postęp , podłoga do haski jest na dole obrazka . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 1 strona gotowa do brudzenia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Jeszcze raz zapytam jak chcesz malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Bardzo efektowne. Trzymam kciuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Malowanie rewelacyjne powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Zdjęcia trochę nie wyszły, i już tak zostanie bo kokpit zamknięty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Dokleiłem skrzydła, ale próby odlewu silnika nie wychodzą dobrze i jest przestój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 a nie bylo tego silnika z Vectora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a nie bylo tego silnika z Vectora? Jest, nawet mam kilka, ale są zdecydowanie za duże do tego modelu. Pomysł jest , jak będzie z realizacją zobaczymy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 Uporałem się z silnikami , małe to i łapki do 1/48 przywykły 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Ślicznie wyglądają te gwiazdki. Kibicuję czekając na pierwsze maziaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2022 Z modelem haski będzie poślizg, tymczasem 2 zdjęcia z ubiegłego tygodnia z modelami CP. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Super to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2022 Trzeci będzie miał poślizg w terminie. Zabrakło farby i idzie w odstawkę. Tak to teraz wygląda. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 Kamuflaż pierwsza klasa! A hinomaru widzę malowane od szablonów. Wycinałeś sam, czy kupne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2022 Jeszcze 1 . Czekając na farbę mam czas dokończyć małą fokę. Dla porownania wielkości jak potężny był to bombowiec -). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi