BRAVO112 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 a moze by tak wydrukowac kopyto do tloczenia? zobacze, czy da sie cos zrobic na podstawie planow Antka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Hmm no ciekawy pomysł, ja się zabieram do robienia własnego vaccu jak pies do jeża, mam wszystko co potrzebne do zbudowania własnego zestawu, ale jakoś nie miałem werwy do sklecenia tego w całość. Nie wiem jaki materiał się do tego nadaje najlepiej, czy taki arkusz przezroczysty co np. można kupić od tamiyi w różnej grubości się do tego nadaje? Mam kilka modeli, w których przydałoby się zrobić vaccu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Gratuluję fotki tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 4 godziny temu, Vieh_san napisał: Nie wiem jaki materiał się do tego nadaje najlepiej Materialow wyprobowalem juz chyba z 20. Od pokrywki z serka, po roznej jakosci folie kupowane w hurtowni papierniczej czy opakowan Dobry material ( dla mnie niestety zbyt gruby i troche drogi ) to Vivak 1mm . Chyba nawet mam trzy grubosci folii z Tamki Trzeba po prostu probowac. U mnie na 10 tloczen jestem z jednej w miare zadowolony. W tym wypadku chodzilo mi o model 3D do drukowania. Musze sprawdzic, co sie da odczytac z planow i zrobic model w Catii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Vivak się dobrze nadaje. 1 mm to dobry materiał, bo przy trochę głębszym wyciągnięciu on się mocno rozciąga i robi się cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Zapiszę to sobie gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi