Jump to content

Pz Kpfw III Ausf. L 1:72

Podchorąży
 Share

Recommended Posts

Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum.

Dzisiaj zakupiłem taki oto model:

REV_03133_PANZER_IIIL.JPG

Będzie zapewne dużo pytań(dużo błahych pytań ), a to ze względu na moje umiejętności modelarskie(a raczej ich brak).

Sam model prezentuje się naprawdę bardzo ładnie, ciekawe co mi z niego wyjdzie?

Na chwile obecną myślę, że będzie pomalowany po prostu 'na szaro'.

Pozdrawiam

Wspaniały model zakupiłeś, po prostu zero szpachli i szlifowania prawie tyle co nic. Zobaczymy co będzie dalej!

Widzę, że robisz wersję zimową?

Cześć,

Cholera... masz racje, nie zauważyłem w instrukcji

No to będzie problem... ehh, a chciałem żeby był szary (z białym nie dam sobie pewnie rady)

Pozdrawiam

Nie robię modeli w 1:72 ( z prozaicznego powodu, oczy by mi wypadły ), ale czytałem o tym modelu Revella, że jest...rewelacyjny.Czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia.

No to będzie problem... ehh, a chciałem żeby był szary (z białym nie dam sobie pewnie rady)

Pozdrawiam

Dasz, dasz. Po prostu pomalujesz go na panzer grau, a później będziesz malował go kolorem białym. Zobaczysz, że wyjdzie Ci revell...rewelka!!

Pozdrawiam!

....sklepie modelarskim w Sosnowcu....

Tym koło Modrzejowskiej? Jak tam byłem na wiosnę to był remont myślałem, że splajtował

Co do modelu to możesz pomalować gąsiennice jeszcze w ramkach (wiem, że "fo pa" ale za to dużo łatwiej) i pamiętaj, żeby zacząć je kleić od koła napędowego (tego z zębami z przodu czołgu) tak aby zęby koła ładnie powchodziły w otwory w gąsiennicach...Ewentualnie można też zostawić to koło nie przyklejone i przykleić dopiero jak już będziesz miał ułożoną gąsiennice.

Cała reszta klejenia to klocki lego

Ten sam (no prawie ten sam bo w wersji M) czołg też był mym dziewiczym

Nie chciałbym być źle zrozumiany. Ravell robi najlepsze Pz. III dostępne aktualnie na rynku w skali 1/72, to wspaniały model. Miałem na mysli jedynie poziom szczegółów, który w podwoziu Dragona wydaje sie wyższy, szkoda tylko że nie wydali jeszcze żadnej III ani IV w 72jce.

życzę powodzenia, nie martw sie zimowym kamo, bardzo łatwo je zrobić.

Z włazami nie ma problema. To wersja L, we wczesnym stadium włazy instalowano a pod koniec z nich zrezygnowano " W trakcie produkcji zlikwidowano włazy ewakuacyjne po bokach kadłuba (Parada, Wróblewski, Hryniewicki, Panzer III ausf J/L/M)

W takim razie skoro chcesz malować go w panzergrau to nic sie nie stało.

Z włazami nie ma problema. To wersja L, we wczesnym stadium włazy instalowano a pod koniec z nich zrezygnowano " W trakcie produkcji zlikwidowano włazy ewakuacyjne po bokach kadłuba (Parada, Wróblewski, Hryniewicki, Panzer III ausf J/L/M)

W takim razie skoro chcesz malować go w panzergrau to nic sie nie stało.

Cześć,

Kurde szkoda, że teraz dopiero to przeczytałem...

Postanowiłem odciąć te włazy, zaszpachlowałem i włazów nie ma

Teraz pracuje nad kołami - w sumie 'klocki lego'

Bardo duże wrażenie zrobił na mnie model tego japończyka

Jest świetny!

Niestety przez tydzień nie będę zamieszczał zdjęć, bo brat zabrał aparat

Wracam do modelu - GORĄCO GO POLECAM!!!

Pozdrawiam