Podchorąży Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Cześć, To mój pierwszy post na tym forum. Dzisiaj zakupiłem taki oto model: Będzie zapewne dużo pytań(dużo błahych pytań ), a to ze względu na moje umiejętności modelarskie(a raczej ich brak). Sam model prezentuje się naprawdę bardzo ładnie, ciekawe co mi z niego wyjdzie? Na chwile obecną myślę, że będzie pomalowany po prostu 'na szaro'. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Witam Na pudełku wygląda super. Jaka cena zestawu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 No to czekamy na jakieś postępy , przywitaj sie w odpowiednim dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 WitamNa pudełku wygląda super. Jaka cena zestawu ??? Cześć, Cena modelu 30,50 pln w sklepie modelarskim w Sosnowcu. www.model-mania.pl Postępy bedą bardzooo powolne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 WitamNa pudełku wygląda super. Jaka cena zestawu ??? Cześć, Cena modelu 30,50 pln w sklepie modelarskim w Sosnowcu. www.model-mania.pl Postępy bedą bardzooo powolne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Kocham Pz III czekam z niecierpliwością na postep prac, Chętnie pomogę jeśli tylko będę w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Cześć, Mało, mało ale Rzymu też odrazu nie zbudowano. I zapadła noc... Dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Zawsze to coś, powoli ale do przodu, w tym biznesie pośpiech nie zawsze jest wskazany. A tak swoją drogą to czekam aż Dragon wyda w 72 Pz III ich podwozie do trójek jest dużo lepsze (moim zdaniem) niż Revellowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Wspaniały model zakupiłeś, po prostu zero szpachli i szlifowania prawie tyle co nic. Zobaczymy co będzie dalej! Widzę, że robisz wersję zimową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Tutaj możesz podejrzeć jak inny modelarz zrobił z niego zimową dioramkę: poradnik/program modelarski na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Wspaniały model zakupiłeś, po prostu zero szpachli i szlifowania prawie tyle co nic. Zobaczymy co będzie dalej! Widzę, że robisz wersję zimową? Cześć, Cholera... masz racje, nie zauważyłem w instrukcji No to będzie problem... ehh, a chciałem żeby był szary (z białym nie dam sobie pewnie rady) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Nie robię modeli w 1:72 ( z prozaicznego powodu, oczy by mi wypadły ), ale czytałem o tym modelu Revella, że jest...rewelacyjny.Czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia. No to będzie problem... ehh, a chciałem żeby był szary (z białym nie dam sobie pewnie rady) Pozdrawiam Dasz, dasz. Po prostu pomalujesz go na panzer grau, a później będziesz malował go kolorem białym. Zobaczysz, że wyjdzie Ci revell...rewelka!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 ....sklepie modelarskim w Sosnowcu.... Tym koło Modrzejowskiej? Jak tam byłem na wiosnę to był remont myślałem, że splajtował Co do modelu to możesz pomalować gąsiennice jeszcze w ramkach (wiem, że "fo pa" ale za to dużo łatwiej) i pamiętaj, żeby zacząć je kleić od koła napędowego (tego z zębami z przodu czołgu) tak aby zęby koła ładnie powchodziły w otwory w gąsiennicach...Ewentualnie można też zostawić to koło nie przyklejone i przykleić dopiero jak już będziesz miał ułożoną gąsiennice. Cała reszta klejenia to klocki lego Ten sam (no prawie ten sam bo w wersji M) czołg też był mym dziewiczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Moim drugim był StuG III G Revella ;) Klocki lego także ;) Anyway, nie musisz wcale robić L-ki na zimowo wcale. Lepiej wygląda na Panzergrau/Dunkelgelb/African Brun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Model fajny przymierzam się do jego zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Nie chciałbym być źle zrozumiany. Ravell robi najlepsze Pz. III dostępne aktualnie na rynku w skali 1/72, to wspaniały model. Miałem na mysli jedynie poziom szczegółów, który w podwoziu Dragona wydaje sie wyższy, szkoda tylko że nie wydali jeszcze żadnej III ani IV w 72jce. życzę powodzenia, nie martw sie zimowym kamo, bardzo łatwo je zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Kupuj, nie przymierzaj!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 ehh, a chciałem żeby był szary Rolling Eyes (z białym nie dam sobie pewnie rady) Ehh, przecież możesz zrobić go w malowaniu z jesieni zanim go pobielili - czyli szarym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Nie o to chodzi. Podchrąży przykleił już włazy w wannie, które wg. instrukcji są przeznaczone do wersji zimowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Nie kumam - coś z tą instrukcją nie teges, popatrzyłem w różne księgi i L-ka włazy ma i latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Z włazami nie ma problema. To wersja L, we wczesnym stadium włazy instalowano a pod koniec z nich zrezygnowano " W trakcie produkcji zlikwidowano włazy ewakuacyjne po bokach kadłuba (Parada, Wróblewski, Hryniewicki, Panzer III ausf J/L/M) W takim razie skoro chcesz malować go w panzergrau to nic sie nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Z włazami nie ma problema. To wersja L, we wczesnym stadium włazy instalowano a pod koniec z nich zrezygnowano " W trakcie produkcji zlikwidowano włazy ewakuacyjne po bokach kadłuba (Parada, Wróblewski, Hryniewicki, Panzer III ausf J/L/M) W takim razie skoro chcesz malować go w panzergrau to nic sie nie stało. Cześć, Kurde szkoda, że teraz dopiero to przeczytałem... Postanowiłem odciąć te włazy, zaszpachlowałem i włazów nie ma Teraz pracuje nad kołami - w sumie 'klocki lego' Bardo duże wrażenie zrobił na mnie model tego japończyka Jest świetny! Niestety przez tydzień nie będę zamieszczał zdjęć, bo brat zabrał aparat Wracam do modelu - GORĄCO GO POLECAM!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Cześć, Tak sobie dłubię przy modelu i mam prośbę - prosiłbym was o fotografie lamp (przewodów do niech) - bo nie wiem jak je poprowadzić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Cześć, Jak widać gąsienice nie są sklejone tak jak być powinny eh..., a i ostatnio coś wolno mi idzie z resztą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Nie tylko gąski, ale i błotniki są krzywe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi