reggy Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Witajcie wieczorową porą! Poszło ostatnie maskowanie, czarny kolorek i nadejszła wiekopomna chwila - bez mała godzinne zrywanie maskowania. Na szczęście urwały się tylko dwa elementy - bez strat wiec. Ogólnie jest fajnie, w jednym miejscu przy wejściu działa w kadłub machnąłem się z maskowaniem i poszło czarnym nie tam gdzie powinno, w paru miejscach nieznaczne przebicia mokrej farby pod taśmę, ale nie jest źle - jak tak patrzyłem po walkaroundach to prawdziwe pojazdy są bardziej pochlapane farbą Poprawi się lekko psikawką i pędzlem i będzie git. Koniec literek, teraz obrazki: Pryśnięte czarnym - stadium późnej larwy: I zdejmujemy kokon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Nie wiem sam z czego się bardziej cieszę. Czy z widoku zdjęć, czy z tego, ze jako pierwszy zdążyłem naspamować pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Jest dobrze. A jak już dasz wash (wydaje się że model jest stworzony wręcz do washowania) to powinno byc bosko pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Nom camo swietne , czekam na washa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 AAAAARRRRRGGGGGHHHHHH! Absolutna MIAZGA! Wygląda to rewelacyjnie już teraz! Jak przyjdzie łosz, to dopiero nam wszystkim szczęki poopadają. A figurkę do niego jakąś zrobisz? Np. jakiegoś Hana Solo, czy rycerza Jedi? Oppps, sorry, nie ta bajka Ale czołg wygląda jakby go robili nie Szwedzi, a Lucasfilm Studio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Pierwsza klasa malowanie, niecierpliwie czekam na kolejne etapy modelarskiej "magii" . A sam czołg jest niesamowity - jest jak dobry pies, portafi wykonac komendę leżec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Poprostu arcydzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 No , no za kamo Ci się należy , pierwsza klasa , aż wzbudze we mnie chęć zeby kupić ten model i go pomalować w to kamo. Zastanawiałeś się może też nad zimowym ? Bodajże biało-czarno-oliwkowe , nie pamiętam czy to dokładnie szwedzi takie mają , ale na pewno oni lub norwegowie. Jak pisałem , kamo pierwsza klasa . Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Hmmm to ja juz wiem czemu wszyscy zlali mój model i zero komentarzy Wygląda super a jak będzie po wszelkiego rodzaju zabiegach to miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Jest po prostu niesamowity. Czekam niecierpliwie na finał. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 czekam na łosia heh to dopiero bedzie wypasik pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Założyłem mu gumki i zasidoluxałem po drobnych poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 jak sie wyjaskrawily kolorki po sido sporo zakamarkow ma ten pojazd oj sie porozlewa losz ladnie ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat KRUGER-a Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 uuuu, ładniejszego modelu chyba niewydziałem xD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Głupio tak, bo mam tylko kiepskie fotki do pokazania ze stanu obecnego - po washu (miejscami więcej czarnego dam - np. na siatki). No ale takie muszę, bo do przyszłej niedzieli nie mam aparatu... Więc pewnie następna już będzie galeria... (w rzeczywistości wygląda lepiej - połysk i sztuczne światło dużo psuje - złe odzwierciedlenie barw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 No na razie wygląda jak ma wyglądac A co dalej z nim będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Model jest świetny! A co dalej z nim będziesz robił? No właśnie? a może jakaś dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 No to czekam na galerie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Gdzie ta galeria ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 Jak wróci aparat na koniec weekendu;) Już właściwie skończony, subtelne błotko skończę i pokombinuje z pigmentami (właśnie bawię się nimi z KW2). Z ciekawostek warto dodać, że udało mi się przy zabiegach okołogąsienicowych urwać z jednej strony dwa tylne wahacze - po sprytnym przyklejeniu okazało się, że tył z tej strony jest uniesiony. Urwałem więc dwa przeciwległe i przykleiłem jak te wcześniejsze - w efekcie cały tył się trochę uniósł co nadało jeszcze bardziej drapieżnego charakteru dla STRV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Z ciekawostek warto dodać, że udało mi się przy zabiegach okołogąsienicowych urwać z jednej strony dwa tylne wahacze To i tak nieźle, bo ja w moim BMD przy zakładaniu gąsek (gumisie Zvezdy) zerwałem kilka wahaczy z każdej strony, a gąsek i tak nie założyłem - za krótkie i twarde jak diabli. Skończony model leży w pudle i czeka na jakieś gąski ogniwkowe (ze SKiFa trzeba podebrać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 Raptem 1 zdjęcie widziałem,ale wygląda super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Lipca 2008 Autor Share Napisano 31 Lipca 2008 Raptem 1 zdjęcie widziałem,ale wygląda super ! Mam 55 minut do Nidzicy pociągiem to może załaduje w laptopika i podbiję Zapewne z relacji to by było na tyle - od razu galeria - tak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 No dobra, jeszcze nie koniec - przynajmniej czekamy na dzienne światło Błotka trochę dałem, może jeszcze ciut pigmentów na górę. Ale nie chcę go brudzić, bo taki ładny jest-kolorowy (zresztą na KW2 się z syfem wyżywam ) Gąski są napięte jak skóra na modelkach, więc trochę tylne koła cierpią - ale pamiętając że oba były urywane to i tak jest nieźle . Do domalowania światła przednie i tylne i peryskopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Klasowy modeli, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi