Złośliwiec Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Piszesz o blaszkach PART-a? Ja je zakupiłem do TKS-ów ESO, ciekawe czy będą pasować. A metalowo-żywicznego TK PART-a lepiej zrobić niż rozszabrować, wprawdzie to żmudna praca ale jak się potem człek cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 No dobra, wreszcie jakieś zdjęcia. Złosliwcze: mam model parta TKS. choć nie jest on wolny od błędów i niedociągnięć to jednak jest nieporównywalnie lepszy od tego co proponuje RPM. Na wakacjach poczytałem sobie i przemyślałem ten temat. Juz wiem jak zrobic kiosk: zapożyczyłem części z Parta, po prostu rewelka, pancerz cieniutki, bardzo realistyczny, z resztek blaszek wykonuje kątowniki i jestem bardzo zadowolony z rezultatów. Świetnie wychodzą tez nity, które wytłacza sie od spodniej strony. Pewnie tez i błotniki będą z blaszek, podobnie jak przedni i tylny pancerz. Cześć wizjerów będzie otwarta, kątowniki szpachlowane surfacerem żeby zakryć dziurę miedzy częściami, trzeba troszkę szpachlóweczki jeszcze dołożyć. Ostatnio w EMPIKU znalazłem ModelFana czy jakąś inna gazetke modelarską gdzie był art. o TKSach RPM. Powiem wam że ja chyba sklejam jakąś podróbę, bo jak czytałem tamta recenzję to oczom własnym nie mogłem uwierzyć, toc to lepsze od smark kitów Dragona! Panowie do recenzji chyba inny model dostali. Cały artykuł za to jest okraszony serią rysunków w skali przedstawiającymi różne wersje rodziny TK, do dziś nie mogę wyjść z podziwu że można oddać modelarzom materiał z tak rażącymi błędami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Ech, za tego TK z PARTa należy Ci się porządny ale może efekt końcowy będzie taki iż raczej piwo Ci stawiać będziemy Dłubaj, dłubaj i zdjęcia dawaj bom wielce ciekaw efektu końcowego Ps. Imitację nitów szpileczką robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Wiesz w chyba w tym momencie więcej tam będzie z parta niż RPMu. A nity tłocze dokładnie rzecz biorąc agrafką od stendu od mojej ślubnego butonierkowego bukieciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Złośliwy, nie machaj tu pałą tylko się bierz za swojego PZInża, bo sie na półce kurzy, albo choć tego DOT`a pokaż światu :P Tak powazniej mówiąc, to żywię szczerą nadzieję, że z ręką coraz lepiej. TKS - no ładniusi, podoba mi się. Nitowanie przez wypychanie też rewelacyjnie wychodzi jeśli się człowiek przyłoży. Czekam na dalsze efekciory ! Gazeta i bałwochwalczy artykuł o RMP ... czytałem, odłożyłem na półkę zniesmaczony. Wydawać się może, że pisał to jakiś cokolwiek brunatny SS Panzer maniak, zupełnie rzeczy nie świadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Tak ale szkice robił ten sam koleś co wyrysowywał tksa w MiFach i np TKS z hoczkisem ma taką sama górne jak ten z nkm FK a dokładnie mówiąc to na odwrót. Chyba temu panu sie nie chciało tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Rysunki to jest czysta idea fixe autora. Obawiam się, że bardziej nie wiedział niż mu się nie chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi