xero Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Pare miesiecy mi to zajelo ale skonczylem. Model prosto z pudla, w zasadzie bez dodatkow (nie liczac szmaty z chusteczki saczonej wikolem ), w komplecie byly figurki Nachtjaeger`ow wiec "pozyczylem" od nich bron i wsadzilem do srodka jako zdobycz Powstancow. Pasy nosne zrobilem z folii aluminiowej. Aha, jak na model Dragona dosc srednio sie sklejalo - przy montowaniu burt (tych ze schowkami) zuzylem tone szpachli. Oceniajcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 kurde faja, ale wtopa! ten model robilem ja, ale fotki wrzucalem na lapku mojej dziewczyny no i poszlo z jej konta aha, ona tez robila zdjecia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 fajnie malowany.. chociaż plamy powinny mieć łagodniejsze przejście.. nieznacznie widoczny obrys kalki, szczególnie na burtach "starówka" nie była uzbrojona.. więc mg zupełnie tam nie pasują.. a szczególnie celownik pelot montowany "na przód" :] nie jestem pewien ale pojazd chyba miał zdemontowane błotniki.. czy ta plandeka maskuje jakiś babol? bo jeżeli nie, to ja bym ją stamtąd usunął.. tym bardziej, że nie utrzymała by się w takiej pozycji i zsunęła pod swoim ciężarem.. no i lekko "zwichrowane" podwozie.. będzie jakiś kawałek bruku maskujący tą niedoskonałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 nie jestem pewien ale pojazd chyba miał zdemontowane błotniki.. Mnie również wydaje się że nie miała błotników http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/pol/Pol_sdkfz-starowka.jpg http://mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/pol/pol_sdkfz-starowka2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Fajny model szczegulnie że na foru nie ma zbyt wiele pojazdów jako zdobycz polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 ano nie miala blotnikow, ano nie miala KMow. znam te zdjecia, ale 100% realizmu to jedno a przyjemnosc z klejenia detali to drugie. lagodniejszego przejscia plam kamo nie bedzie, bo malowalem pedzlem, a nie aero. szmata nie maskuje babola, a utrzymac by sie utrzymala bo moja sie trzyma - nie kleilem jej na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 A co za problem zrobic łagodne przejscia bez psikawki? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 ooo, a jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 ooo, a jak to zrobic? np. gąbką :] wystarczy poszukać :P skoro nie było błotników ani kmów i jesteś tego świadom to po co wybrałeś ten model? :] było sobie wybrać wersję bardziej zdetalowaną i nad nią pracować a nie wciskać na siłę :] skoro już dałeś mg to mogłeś lufy nawiercić :P i usunąć linie papilarne z modelu :P a co do szmaty to jednak inną ma wagę i strukturę w skali 1:1 a w 1:35.. szmata nie miała by się o co zaczepić leżąc w ten sposób i zsunęła by się pod wpływem własnego ciężaru:] poza tym jej spory kawałek nachodzi na płytę boczną przedziału kierowcy - nie możliwością jest by materiał tak się ułożył na pionowej płycie pancerza :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Zdobyczny wózek - mniam Tylko jakoś obrzydliwie mocno uzbrojony jak na powstańcze realia, 2 km, stg, schmeiser, kb mausera ... Będziesz go przykurzał ? W Wawie podczas powstania to kurz & pył były jeszcze popularniejszym zjawiskiem niż normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Jendrass1 - przykurzylem podwozie, na fotkach moze slabo to widac. Reszty juz nie syfie, zalozylem sobie ze to jest "Starowka" swiezo po zdobyciu, juz z pomalowanymi oznaczeniami (powiedzmy ze samowolnie przez zolnierzy), ale jeszcze z niepodzielona zdobycza (MG i "fanty" w kabinie). i moze z niezdemontowanymi blotnikami ;) FAZZY_bez_humoru - przepraszam, ze model nie jest idealny, przepraszam ze nie jest w 100% zgodny z faktami. w sumie to dopiero chyba trzeci model jaki malowalem od poczatku do konca. moj warsztat poki co nie obejmuja takich narzedzi jak wiertlo do przewiercania lufy w skali 1:35 - mam jedno micro wiertlo, ale sporo za duze. fajnie by jednak bylo, gdybys zamiast zlosliwosci mogl mi jednak wskazac albo jak wykonac ta technike, albo chociaz gdzie jej szukac. tak czy owak wszystkim dziekuje za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Bierzesz gąbke, i sobie "tupając" robisz kamuflaż, potem gdzie trzeba poprawiasz pedzlekiem, na koniec filtrem tonujes i jest cacy ;) przykład: http://images30.fotosik.pl/71/5a55d9d2e25861ba.jpg chociaż model słaby, kamuflaż chyba nienajgrszy;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 aaaa, takie buty - dzieki za info, choc tak sie zastanawiam, czy faktycznie takie plynne przejscia funkcjonuja "w przyrodzie" - nie przypominam sobie pojazdu ktory by takie kamo mial. i jeszcze jedno "rookie question" - do czego w zasadzie sluzy filtr i czy to sie samemu robi (jak wash) czy kupuje juz gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Kupujesz miga albo robisz sam z farb olejnych dla plastyków- poszukaj na forum. A przejścia płynne były, szczególnie w niemieckiej broni pancernej. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 aaaa, takie buty - dzieki za info, choc tak sie zastanawiam, czy faktycznie takie plynne przejscia funkcjonuja "w przyrodzie" - nie przypominam sobie pojazdu ktory by takie kamo mial. To mało w zyciu widziałeś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 aaaa, takie buty - dzieki za info, choc tak sie zastanawiam, czy faktycznie takie plynne przejscia funkcjonuja "w przyrodzie" - nie przypominam sobie pojazdu ktory by takie kamo mial. To mało w zyciu widziałeś..... - pewnie tak, ale zawsze mozna wkleic tu jakies zdjecie/link - zeby kolege przekonac. Przyjemniej sie zrobi. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi