aProdi Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Chciałem Wam pokazać ostatni ulepek. Niestety z braku czasu budowa się mocno przeciągnęła, co odbiło się na jakości - musiałem oderwać owiewkę i ją wyczyścić od środka, skutki niestety widać. Poza tym w boju zaginęła osłona podwozia - efekt mieszkania z kotem. Mam nadzieję że model się spodoba 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Mnie się podoba. Lekko zmachany misjami, z wyczuciem pomalowany. Czemu zamknąłeś na głucho kabinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osmial Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Bardzo ładny, spójne malowanie i cieniowanie na całości samolotu. Możesz zdradzić czym malowałeś kadłub i czy tylko pre-shading? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 Dzięki za dobre słowa, cieszę się, że się podoba. Owiewka..., no cóż. To jest pół zestawu Tora, tora, tora. Postanowiłem zrobić jednego z zamkniętą kabiną, drugiego z otwartą. Ten jest z zamkniętą, drugi czeka w kolejce - może dokupię do niego jeszcze jakieś dodatki Edka. Malowanie to w zasadzie standard: surfacer, preshading, marmurek, baza, wash, jasny brud, ciemny brud - oba z wykorzystaniem szablonów od Ushi van der rosten. Farby Gunze, baza to o ile pamiętam Hemp 50% + RLM 02 50% plus miejscowe rozjaśnienia z dodatkiem białego. Oznaczenia od masek. Jedynie kołpak ma pod bazą sreberko zamiast surfacera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 Model bardzo ładny tylko ta osłona kabiny.... Ja bym ją odkleił, uzupełnił ubytki, wyszlifował, pomalował i na swoje miejsce. Osłona podwozia to też nie problem dorobić, zwłaszcza, że masz drugi komplet wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 W zasadzie masz rację. To nic, z czym nie można by sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 Bardzo fajny model a... ja mam go "na części". Odezwij się na PW, daj znać których potrzebujesz i się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 Dzięki za propozycję, ale nie będę Cię ograbiał Jak zaproponował kolega RogerM, osłonkę podwozia dorobię bez większego problemu. Dosztukuję też krawędź kadłuba pod owiewką i samą krawędź owiewki - w końcu to fragmenty pokryte farbą. A jak coś pójdzie nie tak, to zawsze mogę wykorzystać drugą z zestawu - z założenia nie powinna już być potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Nie chodzi o "rozgrabianie". Zacząłem model, skopałem go kompletnie i leży. Części trzymam jako "śmietnik" modelarski. Jeżeli chcesz, to wyślę ( o ile mam) części za koszt wysyłki Paczkomatem. Nie namawiam oczywiście. Edytowane 15 Września 2022 przez ChuChu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 Ooo! Przegapiłem Twój wcześniejszy modela, a też - jak Wildcat - bardzo przyjemny. Spójny i konsekwentny. No i widzę, że mieszanka hemp + RLM02 sprawdziła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2022 6 godzin temu, HK1885 napisał: No i widzę, że mieszanka hemp + RLM02 sprawdziła się. Tak, to mój drugi Japończyk z Kido Butai pomalowany w ten sposób. A w kolejce są następne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 Ładny , taki elegancki i czysciutki. Bardzo z wyczuciem pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi