aProdi Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Chciałem Wam pokazać ostatni ulepek. Niestety z braku czasu budowa się mocno przeciągnęła, co odbiło się na jakości - musiałem oderwać owiewkę i ją wyczyścić od środka, skutki niestety widać. Poza tym w boju zaginęła osłona podwozia - efekt mieszkania z kotem. Mam nadzieję że model się spodoba 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Mnie się podoba. Lekko zmachany misjami, z wyczuciem pomalowany. Czemu zamknąłeś na głucho kabinę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marskan Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Dla mnie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmial Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Bardzo ładny, spójne malowanie i cieniowanie na całości samolotu. Możesz zdradzić czym malowałeś kadłub i czy tylko pre-shading? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aProdi Posted September 14, 2022 Author Share Posted September 14, 2022 Dzięki za dobre słowa, cieszę się, że się podoba. Owiewka..., no cóż. To jest pół zestawu Tora, tora, tora. Postanowiłem zrobić jednego z zamkniętą kabiną, drugiego z otwartą. Ten jest z zamkniętą, drugi czeka w kolejce - może dokupię do niego jeszcze jakieś dodatki Edka. Malowanie to w zasadzie standard: surfacer, preshading, marmurek, baza, wash, jasny brud, ciemny brud - oba z wykorzystaniem szablonów od Ushi van der rosten. Farby Gunze, baza to o ile pamiętam Hemp 50% + RLM 02 50% plus miejscowe rozjaśnienia z dodatkiem białego. Oznaczenia od masek. Jedynie kołpak ma pod bazą sreberko zamiast surfacera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RogerM Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Model bardzo ładny tylko ta osłona kabiny.... Ja bym ją odkleił, uzupełnił ubytki, wyszlifował, pomalował i na swoje miejsce. Osłona podwozia to też nie problem dorobić, zwłaszcza, że masz drugi komplet wyprasek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aProdi Posted September 15, 2022 Author Share Posted September 15, 2022 W zasadzie masz rację. To nic, z czym nie można by sobie poradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChuChu Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Bardzo fajny model a... ja mam go "na części". Odezwij się na PW, daj znać których potrzebujesz i się dogadamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aProdi Posted September 15, 2022 Author Share Posted September 15, 2022 Dzięki za propozycję, ale nie będę Cię ograbiał Jak zaproponował kolega RogerM, osłonkę podwozia dorobię bez większego problemu. Dosztukuję też krawędź kadłuba pod owiewką i samą krawędź owiewki - w końcu to fragmenty pokryte farbą. A jak coś pójdzie nie tak, to zawsze mogę wykorzystać drugą z zestawu - z założenia nie powinna już być potrzebna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChuChu Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 (edited) Nie chodzi o "rozgrabianie". Zacząłem model, skopałem go kompletnie i leży. Części trzymam jako "śmietnik" modelarski. Jeżeli chcesz, to wyślę ( o ile mam) części za koszt wysyłki Paczkomatem. Nie namawiam oczywiście. Edited September 15, 2022 by ChuChu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Ooo! Przegapiłem Twój wcześniejszy modela, a też - jak Wildcat - bardzo przyjemny. Spójny i konsekwentny. No i widzę, że mieszanka hemp + RLM02 sprawdziła się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aProdi Posted December 2, 2022 Author Share Posted December 2, 2022 6 godzin temu, HK1885 napisał: No i widzę, że mieszanka hemp + RLM02 sprawdziła się. Tak, to mój drugi Japończyk z Kido Butai pomalowany w ten sposób. A w kolejce są następne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alienus Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Ładny , taki elegancki i czysciutki. Bardzo z wyczuciem pomalowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xatrix_pl Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts