Arghon Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Sopwith F.1 Camel 7. Eskadra Myśliwska Polska, październik 1920 Skala: 1:72 Producent: Academy Minicraft Kalkomanie: ModelMaker Podstawa: IKEA Rok budowy: 2022 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 Wszystko fajnie - oprócz Górnego płata.Sprawdź jakie wycięcie buło w polskim Camelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Września 2022 Share Napisano 17 Września 2022 Trochę linek mi brakuje. Na pewno by nie zaszkodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Bardzo ładny model. Te nasze jednokolorowe kamo nie rozpieszcza. Na fotce podstawkowej chyba widać ,,prawidłowe" okienko w płacie - płat jak w ,,Comicu" przystosowany do montażu km-ów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 W dniu 17.09.2022 o 21:03, qrpas napisał: Wszystko fajnie - oprócz Górnego płata.Sprawdź jakie wycięcie buło w polskim Camelu Model dodatkowo nie ma także naciągów, wnętrza i wielu innych ważnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 W dniu 17.09.2022 o 21:31, zaruk napisał: Trochę linek mi brakuje. Na pewno by nie zaszkodziły. Nie na tej jakości modelu, gdzie musiałbym go wyrzucić i kupić nowszy model, by coś miało sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ale skoro nie chciałeś robić naciągów to Twoja rzecz, choć bez nich model wygląda łyso. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Poprawcie mnie, ale jak się orientuje w Camelach w 72 niby jest wybór: Airfix, Revell, Academy, Roden - ale chyba żaden **** nie urywa?!? Academy i Rodena mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 17 godzin temu, myszaty napisał: Poprawcie mnie, ale jak się orientuje w Camelach w 72 niby jest wybór: Airfix, Revell, Academy, Roden - ale chyba żaden **** nie urywa?!? Academy i Rodena mam... Roden jest bardzo dobry. Wszystkie inne bije na głowę. Mam dwa zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Nie jest zły, choć jakość wyprasek i plastiku to nie edek i jego fokker, a to dla mnie wzorzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 W dniu 19.09.2022 o 19:36, zaruk napisał: Moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ale skoro nie chciałeś robić naciągów to Twoja rzecz, choć bez nich model wygląda łyso. Zgadza się wygląda łyso, ale jak widać posiada wiele innych uproszczeń, co zrobienie naciągów byłoby przerostem nad formą w przypadku tego konkretnego modelu. Nie jest to praca konkursowa i nigdy taka nie miała być. A swoją drogą średnio mam doświadczenie w tego typu "linowaniu". Z jednej strony znam technikę wiercenia otworów w skrzydłach, ale to musiałoby być wykonane przed malowaniem. A z kolei malowanie byłoby mega utrudnione po wykonaniu naciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 W dniu 19.09.2022 o 19:58, myszaty napisał: Poprawcie mnie, ale jak się orientuje w Camelach w 72 niby jest wybór: Airfix, Revell, Academy, Roden - ale chyba żaden **** nie urywa?!? Academy i Rodena mam... Ja ten dostałem w prezencie, a że lubię maszyny z szachownicą, to zrobiłem go na Polaka. Sam nie kupiłbym go, jeżeli już to Rodena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 22 Września 2022 Share Napisano 22 Września 2022 Naciagi mozna robic i po malowaniu. Jezeli wiercisz na wylot to pozniej retusz. Najlepszym Camelem w 72 jest model Rodena.Moim zdaniem model dosc dobrze zdetalowany i opracowany(nie ma co roic porównan do edkowego Fokkera..model został opracowany "kilka"lat wcześniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi