Tomasz_Dusza Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Witam Czy do malowania drobniejszych części pędzlem jest potrzebny podkład malując akrylową tamiyą? Drobniejszych mam na myśli np. kleje Admiral Hipper w skali 1/350 i na pokładach drobne części czy np. albo boki nadbudówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Zawsze dobrze dać podkład, zwłaszcza malując akrylami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 A tak w kwestii formalnej, dlaczego chcesz używać akrylowej Tamiyi do pędzla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Tak jak pisałem kleje Admiral Hippera w skali 1:350 ,w instrukcji do modelu mam do malowania nadbudówek i większości pierdół na pokładzie wyznaczoną farbe tamiyi, jeszcze mam do wyboru gunze H. Mnie się bardzo dobrze maluje tą tamiyą także nie widze potrzeby zmiany farby. Bo tak jak pisałem maluje nadbudówki i inne pierdoły pędzlem natomiast burty, pokłady i inne większe powierzchnie przy pomocy aerografu. Nurtowało mnie tylko to czy pod te drobne elementy musze kłaśc podkład np. Mr surfacer 1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Jeszcze dodam żeby nikt mnie za język nie ciągnął że malując aerografem stosuje podkład Mr surfacer 1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Możesz spróbować emalii Tamiyowskich. Są fajne do pędzelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 Wezme to pod uwage mimo że bardzo dawno nie malowałem olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi