Agnieszka Napisano 7 Października 2022 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) 07 października 1959 stacja fotograficzna na pokładzie Łuny 3 wykonuje na kliszy 20 fotografii odwrotnej strony Księżyca, wywołuje je fotochemicznie, skanuje i w drodze powrotnej przesyła na Ziemię. Model piękny i dość skomplikowany, posiada wiele elementów fototrawionych z detalami i segmentami fotoogniw. Największym problemem było dla mnie pomalowanie tych jak to się kiedyś mówiło „baterii słonecznych”. Chciałam projektować kalki, ale w końcu zdecydowałam się na niebieski cienkopis permanentny, którym pod lupą naniosłam kilkaset razy kolor na każdy oddzielny element fotoogniw. Nie do końca jestem zadowolona z efektu ale na razie nie mam lepszego pomysłu. Wycięłam również z folii, szklaną osłonę obiektywów. Dodatkowo podrasowana podstawka i kolejny model z serii pierwszych radzieckich sond kosmicznych gotowy. Edytowane 7 Października 2022 przez Agnieszka 20 Cytuj
panmopsik Napisano 7 Października 2022 Napisano 7 Października 2022 (edytowane) podoba się Edytowane 7 Października 2022 przez panmopsik Cytuj
giberes Napisano 7 Października 2022 Napisano 7 Października 2022 Jestem na tak, ciekawą niszę tematyczną sobie znalazłaś. Jakiej wielkości jest ten model? Może jakiś odnośnik. Cytuj
Agnieszka Napisano 7 Października 2022 Autor Napisano 7 Października 2022 7 cm długości, 9 cm wysokości z podstawką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi