Bartosz Ciesielski Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 (edytowane) Ostatnio zrobiłem małą renowację Sdkfz 251/8 Jako bazę do budowy modelu wykorzystałem zestaw Tamya we wnętrzu deska rozdzielcza z blaszki fototrawionej zmienione fotele z ARV, wnętrze za fotelami zbudowane od podstaw gąsienice z Dragona. Malowanie z 9 Dywizji Pancernej SS Hohenstaufen Edytowane 4 Listopada 2022 przez Bartosz Ciesielski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Ciekawa nowinka! Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Fajnie jest moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Ciekawy, choć zielony zbyt soczysty się wydaje. Przydałoby mu się jeszcze koła zmienić, bo widać, że to stara tamka, jak i po grubych burtach pancerza Gaśnica też nigdy nie występowała w kolorze czerwonym: ciemnoszare, piaskowożółte, lub niebieskawe, ale nigdy czerwone, bo to wymysł modelarzy. Gąsienic się nie czepiam, bo prawdopodobnie źle Ci się do zdjęć ułożyły. ...no i jeśli miała to być renowacja relaksacyjna, to nie mam pytań, więc ogólnie może być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Rafał B co do gaśnic trafiały się też czerwone miałem kiedyś foto z oryginalnymi niemieckimi gaśnicami tak jak piszesz szare , zielone , piaskowe i czerwone a nawet srebne tym bardziej montowane wewnątrz pojazdów Co do kół myślałem nad tym tematem ale stare koła są tak dobrze wklejone że nie chce tego ruszać boję się o przednie zawieszenie a co do gąsienic to masz rację tak się ułożyły podczas fotografowania są ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Czerwone gaśnice TETRA oczywiście, że występowały, ale w takim kolorze były produkowane dla lotnictwa. Zatem jeśli takowa znalazła się na wyposażeniu pojazdu pancernego/opancerzonego, to raczej przypadkiem, chyba tylko za sprawą jakichś nadwyżek, co jest raczej mało prawdopodobne. 2 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: ... koła są tak dobrze wklejone że nie chce tego ruszać boję się o przednie zawieszenie... Skoro tak, to faktycznie lepiej ich nie ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 5.11.2022 o 14:40, Rafał B napisał: Czerwone gaśnice TETRA oczywiście, że występowały, ale w takim kolorze były produkowane dla lotnictwa. Zatem jeśli takowa znalazła się na wyposażeniu pojazdu pancernego/opancerzonego, to raczej przypadkiem, chyba tylko za sprawą jakichś nadwyżek, co jest raczej mało prawdopodobne. Skoro tak, to faktycznie lepiej ich nie ruszać. Generalnie wszystko powonno być regulaminowo ale życie swoim torem sie toczy Edytowane 8 Listopada 2022 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi